Львів'ян запрошують на виставку фотоісторій активісток з України та Білорусі

1072 0
Виставка проходить у Львові на двох майданчиках.
Фото: MediaLab Fem

Фото: MediaLab Fem

У Львові відкрилася виставка портретів активісток з України та Білорусі. «#ЇїСправа #ЯеСправа» проходить на двох майданчиках. У лекторії мистецького центру представлено 10 історій активісток у текстах і фотографіях. З 13 грудня портрети на стендах у великому форматі також виставлять на площі Ринок.

Як повідомляють організатори, на виставці представлені випускні роботи медіамайстерні «MediaLab Fem», над якими працювали студентки під керівництвом кураторів з обох країн.

У просторі галереї з 4 грудня можна буде побачити колажі львівської художниці-плакатистки Богдани Давидюк із портретами білоруських активісток Маші Колесникової, Алани Гебремаріам та Марфи Рабкової – трьох із 98 жінок політв’язнів.

Серед портретів зібрані історії жінок, які борються за можливості та краще життя, кажуть організатори. Це екоактивістки, урбаністки, правозахисниці та артактивістки. Зокрема, учасниця ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» Марина Хромих, режисерка родинного інклюзивного театру «Ї» у Білорусі Ірина Кісельова, організаторка «ХарківПрайд» Віра Чернигіна, засновниця першої білоруської онлайн-школи в Україні Анастасія Шпаковська, українська письменниця та активістка Катерина Міхаліцина та інші активістки з України та Білорусі.

Виставка «#ЇїСправа #ЯеСправа» на площі Ринок триватиме упродовж тижня з 13 до 20 грудня.

Додамо, що у рамках виставки у Львівському муніципальному мистецькому центрі вже пройшов Артист-ток з перфомеркою, артивісткою Мариною Габою, присвячений 16 дням протидії гендерно-мотивованому насильству. Дізнатися більше про проєкт можна за посиланням.

Фото медіамайстерні «MediaLab Fem»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!