Львів’ян запрошують на виставку митців із Маріуполя

1791 0
Сьогодні, 9 грудня, о 15.00 годині в Музеї визвольної боротьби відкриють мистецький проект «Маріуполь на межі», – повідомляють у прес-службі ЛМР.
Фото: blitz.if.ua, paralleli.if.ua, styknews.info

Фото: blitz.if.ua, paralleli.if.ua, styknews.info

Експозиція складається з 30 художніх творів образотворчого мистецтва – пейзажів та портретів художниць Ганни Торкаєнко, Олени Украінцевої, а також фотографій фотохудожника Миколи Рябченко. Рамки робіт виконані із підручних воєнних матеріалів: гільз від патронів, уламків ящиків від боєприпасів тощо.

Мета виставки – переосмислити навколишню дійсність, передати враження, емоції, почуття жителів Маріуполя та солдат, які перебувають у ньому. Це своєрідна історія про місто, яке вже рік перебуває на межі війни та миру, мирного життя та воєнних дій.

Читайте також: Львів’янам покажуть унікальні старовинні ікони. Де подивитися

За словами авторів, в художніх роботах вони спробували передати свої відчуття як мешканок прифронтової смуги, свій «погляд зсередини».

Відкриття виставки відбудеться сьогодні, 9 грудня, о 15:00 год. у приміщенні Музею визвольної боротьби України  за адресою вул. Лисенка 23А.

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!