Львів’ян запрошують на виставку про культуру та побут індіанців

1575 0
Сьогодні, 27 травня, у рамках відзначення Днів Америки у Львівському музеї етнографії та художнього промислу відкрилася виставка про культуру та побут індіанців.
фото: zik.ua

фото: zik.ua

Як інформує zik.ua, на виставці можна побачити автентичні предмети трьох американських племен, серед яких і найчисельнішого індіанського народу Північної Америки – навахо, до якого належить понад 250 тисяч людей. На огляд львів’ян представили предмету побуту, одягу та ремесел. До речі, ці речі, як зауважили працівники музею етнографії та мистецтвознавці, є певна схожість з ужиткво-прикладним мистецтвом давніх українців, зокрема, у язичницький період.

«Пам’ятки вражають. Таке відчуття, що ми переносимося то на Гуцульщину, то на Полісся. Ми маємо автентичні пам’ятки, приурочені роковинам Чорнобильської трагедії, там є килими, ідентичні з цими. Насправді первісні культури між собою є дуже схожими. Вже згодом цей зв’язок розривається, починають формуватися естетичні погляди, бачення, культури локалізуються», – розповів директор Інституту народознавства НАН України Степан Павлюк.

Львівський музей етнографії та художнього промислу розташовується на проспекті Свободи, 15. Працює щодня із 11:00 до 17:00. Вихідний – понеділок. Переглянути виставку можна до 31 травня, за ціною вхідного квитка до музею.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!