Львів’ян запрошують на виставку Різдвяних шопок

3297 0
Учора, 29 грудня, у Львівському палаці мистецтв розпочала свою роботу виставка «Різдвяна Львівщина». Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська.
фото: із FB Євгена Кравса

фото: із FB Євгена Кравса

«На виставці представлено 25 Різдвяних шопок з різних районів та міст Львівщини, які популяризують традиційні, цікаві чи маловідомі звичаї Львівської області, – розповіла Христина Береговська. – Цікаво, що є сучасні шопки, виготовлені спеціально для виставки, де поєднано традиційне і новаторське мистецтво з символічними українськими оберегами».

За її словами, кожен район Львівської області передав на виставу одну Різдвяну шопку. Ще п'ять шопок представили міста. До виготовлення шопок були залучені професійні митці, майстри народного мистецтва, учні мистецьких шкіл області, а також працівники галузі культури. Також застосовувалися найрізноманітніші техніки та матеріали: скло, кераміка, лоза, фанера, солома, кора смереки, камінь з гірського потоку, пінопласт, папір, тканина, дерево, гіпс та інші.

Виставка шопок триватиме упродовж тижня.

Фото із FB Євгена Кравса

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!