Львів’ян запрошують на виставку всесвітньо відомого фотографа

1927 0
Львівський Палац Мистецтв презентує персональну виставку Дмитра Собокаря «Silentium». Відкриття відбудеться 3 липня о 16:00 годині. Пізнаючи людину, фотограф ставить перед собою складну мету – розгадати феномен мовчання, феномен вічної тиші і недомовленості, інформують організатори.
фото: sumynews.com, sobokar.com

фото: sumynews.com, sobokar.com

«Кожна робота художника – це дослідження меж можливого і неможливого, короткий екскурс в те, що найчастіше знаходиться за межами вербального самовираження, експеримент над пластичним потенціалом кожної людини.

Не всі мають можливість складати букви в правильні слова, але всі – за допомогою своєї міміки дати зрозуміти, що діється в глибинах їхніх душ. Камера –невидимий провідник між існуючим і вигаданим світом.

У кожній світлині автор показує контрастні грані чоловічого мовчання.Моделі на фотографіях втягують глядача в символічний обмін порожніми знаками, і ми охоче приймаємо цю гру, тому що Silentium – це найприродніша форма існування, в якій кожен з нас може знайти відповіді. Silentium – це 30 образів, 30 різних відображень чоловічої натури.

Дмитро уважно зазирає в чоловічу психологію, намагаючись спіймати вислизаючі в нескінченність емоції та почуття, зловити саму суть. В  картинах митець реалізує власне сприйняття відтінків чоловічої натури. Його світлини – це створений ним міф, в якому живуть загадкові герої. Світ Дмитра занурює в інший вимір, простягаючи незримі нитки з минулого в майбутнє», – розповідають організатори виставки.

Виставка відбудеться за адресою: Львів, вул. Коперника, 17. Відкрита для відвідування щодня з 11:00 до 17:00 год,окрім понеділка.

Довідково. Дмитро Собокар - член Національної спілки фотохудожників України, член WPO (Великобританія). Народився 09.06.1981, м. Суми. Свій шлях в мистецтві почав із чотирьох років навчання в художній школі.

В 14 років закінчив з відзнакою художню школу і захопився фотографією як альтернативою створення картин. Просування творчості українського фотомитця за кордон розпочалося півтора роки тому.

Нині Дмитро Собокар відомий закордоном фотомитець, переможець багатьох міжнародних і національних фотоконкурсів, в тому числі Trierenberg Super Circuit (Австрія).

В березні цього року Дмитро здобув перше місце в найвпливовішому в світі конкурсі арт-фотографії Al-Thani Award for Photography (Катар). Вперше за 15-річну історію конкурсу перемогу було віддано фотографу з України.

На рахунку митця 17 виставок, з них 5 персональних. Роботи Дмитра Собокара знаходяться в приватних колекціях Австрії, Італії, Катару.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!