Львів’ян запрошують на Єврейські дні у Ратуші. Програма заходів

2661 0
З 11 по 27 липня Центр міської історії буде проводити відкриті лекції та дискусії про сучасні історичні музеї Східної Європи.
фото: Андрій Поліковський, www.lvivcenter.org

фото: Андрій Поліковський, www.lvivcenter.org

Лекції та дискусії в рамках публічної програми «Єврейські дні у Ратуші» відбуватимуться в ресторані «Ратуша» (пл.. Ринок, 1). Виступи відбуватимуться українською та англійською мовами з синхронним перекладом, інформує прес-служба заходу.

Під час «Єврейських днів у Ратуші» дослідники, експерти та практики музейної справи з України, Польщі, Ізраїлю, Росії та США спробують знайти відповідь на низку запитань. Зокрема якими музеї є сьогодні, що таке музейний бум, як сучасні музеї працюють з минулим та який їхній вплив на формування уявлення людини про себе, її минуле, теперішнє та сьогодення.

Вхід на події безкоштовний.

Програма заходів:

11 липня, понеділок, 19:00 – дискусія з директорами найбільших єврейських музеїв Східної Європи «Окремо про спільне: Яких єврейських музеїв потребує Східна Європа?»

12 липня, вівторок, 18:30 – лекція історика архітектури Єврейського університету в Єрусалимі Сергія Кравцова «Львівські колекції до 1939 року: меценати, спільноти, установи»

13 липня, середа, 18:30 – лекція дослідника з Вроцлавського університету Марціна Водзінські «Як розповідати про єврейську історію Польщі»

18 липня, вівторок, 18:30 – лекція спеціалістки з розробки музейних експозицій з Вашингтона Людмили Гордон «Музейний бум ХХІ століття: культурна еволюція чи данина моді?»

20 липня, четвер, 18:30 – дискусія директорів музеїв зі Львова та Києва «Музейне майбутнє минулого: Виклики та візії історичних музеїв в Україні»

25 липня, вівторок, 18:30 – лекція дослідника Національного музею пам’яті жертв Голокосту з Вашингтона Вадима Алцкана «Відсутня сторінка у музеях: історія єврейських громад як частина багатоетнічної спадщини України»

27 липня, четвер, 18:30 – лекція журналістки, письменниці, координаторки онлайн-платформи Jewish Heritage Europe Рут Елен Грубер «Подорож єврейською спадщиною: 25 років опісля»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!