Львів’ян запрошують на зустріч з владикою Венедиктом

2142 0
Іконописна школа УКУ «Радруж» сьогодні, 31 жовтня, організовує зустріч з владикою Венедиктом (Алексійчуком), єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ та іконописцем. Зустріч відбудеться о 18.00 в приміщенні корпусу Філософсько-богословського факультету УКУ, (вул. Хуторівка, 35а ІІ поверх, каплиця).
Фото: dyvensvit.org

Фото: dyvensvit.org

Метою зустрічі є відзначити день пам’яті Святого Луки, який вважається першим іконописцем та покровителем ікон, а також поспілкуватись з владикою Венедиктом, який є не лише пастирем, але й іконописцем, інформує Духовна велич Львова.

У програмі зустрічі спільна молитва (Дев’ятий час), розповідь владики про власний досвід іконопису, а також відповіді владики Венедикта на запитання учасників.

«Перед іконописцями постає нелегке завдання – зображати образ Бога та святих. Тому подібні зустрічі надихають іконописців до втілення на дошці образу неописаного Бога, Богородиці, святих і праведних. Також, це можливість отримати відповіді на питання, з якими зустрічається іконописець, з уст Архиєрея, що сам пише ікони», – зазначають організатори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!