Львів’ян запрошують навчитися писати статті для Вікіпедії

2658 0
Із нагоди свого 13-річчя українська Вікіпедія оголосила марафон із написання нових статей.
фото: korysno.pro

фото: korysno.pro

Марафон триватиме три дні – з 28 по 30 січня. У цей період у низці бібліотек, медіатек, вишів та шкіл проводитимуться зустрічі та обговорення, під час яких учасників навчатимуть писати статті до Вікіпедії.

У Львові у рамках Вікімарафону відбудется тематична зустріч у антикафе coMMuna, вул. Галицька,1 (другий поверх) 30 січня о 13:00.  Вхід – вільний. «Це гарна нагода дізнатися про те, як редагувати Вікіпедію, і відразу випробувати це на практиці. Вікімарафон збирає разом досвідчених редакторів Вікіпедії і людей, які ще не пробували її редагувати, задля того, щоб разом поредагувати Вікіпедію, обмінюючись досвідом і допомагаючи одне одному»,  – інформують організатори.

Дуже бажано мати зі собою ноутбук або планшет та створити обліковий запис у Вікіпедії

«Якщо Ви маєте конкретну тему, про яку хотіли б написати, можете захопити з собою якесь джерело на цю тему (книжку, журнал тощо). Але якщо Ви розгублені й не знаєте, з чого почати — ми допоможемо Вам знайти собі цікаве вікі-заняття», – додають організатори.

Програма:

13:00—13:40: міні-краш-курс про те, як редагувати Вікіпедію і основні її правила;

13:40—18:00: толока-редагування і спілкування.

Ті, хто не мають змоги прийти на подію, можуть долучитися до Вікімарафону самостійно. Для того, щоб стаття взяла участь у марафоні, її потрібно створити з 28 по 30 січня, а в обговоренні до тексту публікації потрібно вставити шаблон «Вікімарафон 2017». Окрім цього, назву публікації потрібно внести до списку запланованих статей, аби уникнути повторів.

Додамо, перша стаття в українській Вікіпедії створена 30 січня 2004 року. Зараз на ресурсі налічується 650 тисяч статей і за цим показником українська Вікіпедія посідає 16 місце серед усіх мовних розділів енциклопедії. Найбільшою є англійська Вікіпедія, у якій налічується понад 5 млн статей.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!