Львів’ян запрошують обговорити подальшу долю пам’ятника Степану Тудору

2160 0
Міська рада Львова спільно з експертними середовищами та громадою міста опрацює питання щодо пам’ятника Степану Тудору на пл. Євгена Маланюка. До обговорення запрошують у містян. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: ukrinform.ua

фото: ukrinform.ua

За словами головного архітектора міста Юліана Чаплінського, пам’ятник радянському письменнику Степану Тудору не підпадає під закон про декомунізацію. При цьому, враховуючи ситуацію, що склалась навколо цього пам’ятника, було прийнято рішення створити робочу групу з експертів, депутатів міської ради та представників громадських організацій аби в легітимний спосіб вирішити питання.

Також до обговорення можна долучитись і львів’янам. Для цього необхідно пройти опитування, яке стартувало на сайті міської ради.

Містянам пропонують відповісти на запитання, яка їхня позиція з приводу пам’ятника Степану Тудору на пл.. Євгена Маланюка. На опитування є дві відповіді: залишити пам’ятник на площі та перенести його з площі Євгена Маланюка.

Пройти опитування можна за посиланням

«Також ми звернулись з проханням надати свої експертні оцінки щодо подальшої долі пам’ятника до Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка», до історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка та до гуманітарного факультету УКУ. Також Галицькою районною адміністрацією заплановано цього року провести капітальний ремонт пл. Євгена Маланюка. Зараз розробляється відповідний проект. Важливо, прийняти правильне і виважене рішення щодо облаштування цього громадського простору в центрі міста», - зазначив Юліан Чаплінський.

Окрім того, питання буде також розглядатись на містобудівній раді та науково-консультаційній раді, що діє при управлінні охорони історичного середовища.

Нагадаємо, у понеділок, 9 травня, близько сорока невідомих осіб у балаклавах намагались демонтувати пам’ятник Степану Тудору.

Довідка. Тудор Степан Йосипович (справжнє прізвище Олексюк) — український письменник, публіцист і політичний діяч у Галичині, філософ. Представник Львівсько-Варшавської школи філософії, доктор філософії.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!