Львів'ян запрошують обговорити створення муралу на вул. Дорошенка

2112 0
Площа на початку вул. Дорошенка оновлюється. Надалі планується утеплити та прикрасити стіну будинку №7 муралом.

Зустріч із мешканцями міста пройде сьогодні, 2-го серпня, о 19:00 в ресторації «Патріот».

«Продовжуймо наші спроби говорити і домовлятися, особливо, коли самі автори ініціативи готові до спілкування. Розпочавши роботи на площі, ми зіткнулися з неймовірним світом людей, які творять такий потрібний суспільству бізнес. Можливо, це лише моя проблема, але відчуваю біль і непроговореність питання війни і її присутності в повсякденні людей, що здебільшого з нею не зіштовхнулися. Для тих, хто війну пройшов, прижитись в нашому повсякденні - це ще один великий виклик. Можливо, це навіть не про мурал. Але точно про щось дуже важливе»,  зазначила Олександра Сладкова, начальник відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Читайте також: На Дорошенка може з'явитися новий мурал

Нагадаємо, в новому громадському просторі облаштують зони зелених насаджень з декоративними деревами. Замощення території виконується римським каменем темно-сірого та світло-сірого кольорів, також буде викладена гранітна тротуарна плитка та LED-бруківка. Освітлення скверу буде здійснюватися за рахунок LED-бруківки та розсіяного світла, яке падатиме на сквер з сусідніх будинків.

Орієнтовна вартість робіт  650 тис. гривень. Проект громадського простору був розроблений торік. Роботи з облаштування громадського простору планують завершити до кінця літа.

На площі на вул. Дорошенка вже виклали плитку. Найближчим часом будуть висадджувати дерева.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!