Львів'ян запрошують підтримати медреформу акцією-перформансом

1781 0
Завтра, 6-го червня, по всій Україні відбудеться акція «Година смерті» за участю пацієнтських організацій та активістів.
Фото: charivne.info

Фото: charivne.info

Всеукраїнська акція «Година смерті» відбудеться в десятках міст по всій Україні за участі представників пацієнтських організацій та активістів, які звернуться до народних депутатів з вимогою підтримати медичну реформу в Україні та проголосувати пакет відповідний законопроектів, поданий Урядом. 


Акція розпочнеться у вівторок, 6 червня: о 10:00 біля обласних і районних державних адміністрацій 
Під час акції люди, накриті простирадлами, лежатимуть на землі, а їхні силуети обводитимуть крейдою. Таким чином активісти звертають увагу на те, що щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 людей. 
Реформа медицини може зупинити ці смерті та врятувати тисячі українців. Саме на цьому парламентському тижні Верховна Рада має винести до сесійної зали та розглянути пакет законопроектів по медичній реформі.
На початку акції відбудеться прес-брифінг, де вимоги до народних депутатів озвучать представники активістів. 

Читайте також: 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

Нагадаємо, у травні Верховна Рада провалила голосування за включення в порядок денний пакету законопроектів про медичну реформу. 6 червня парламент повторно розглядатиме питання винесення до сесійної зали цього пакету законопроектів.

За подією можна слідкувати на сторінці у Facebook.
До акції приєдналися 55 міст.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!