Львів'ян запрошують подивитися фільм про художника Вагрича Бахчаняна

1014 0
У Львові відбудуться покази фільму про харківського художника-концептуаліста Вагрича Бахчаняна «Вагрич і Чорний квадрат».
Фото: artguide.com

Фото: artguide.com

У Львівському палаці мистецтв 14-го, 17-го та 19-го червня демонструватимуть документальний фільм-колаж «Вагрич і Чорний квадрат».

Покази є продовженням проекту «Мистецькі діалоги».

Показ відбудеться в рамках «Мистецьких діалогів: Харків-Львів».

Сеанси: 14-го, 17-го і 19-го червня о 18:00.

Адреса: Львівський палац мистецтв, кінозал (вул. Коперника, 17, 2ий поверх).

Квитки: 30 грн

Квитки можна придбати в касі Палацу перед сеансом або on-line на ticketclub.com.ua та в касах ticketclub

Читайте також: У Львові безкоштовно покажуть кіно просто неба. Локація, розклад 

Довідка. Вагрич Бахчанян — художник слова, концептуаліст, сюрреаліст, дадаіст, авангардист. Народився у Харкові, прославився у Москві, помер в Нью-Йорку. Вагрич Бахчанян залишив по собі тисячі малюнків, колажів, десятки нотатників, сотні обкладинок книжок і журналів, понад сто томів «телефонних ілюстрацій», абсурдистських п’єс і численних афоризмів, як-от «Ми народились, щоб Кафку зробити билицею». "Чорний квадрат" — картина Казимира Малевича, написана в 1915-му році.

Мистецтвознавці пропонують безліч інтерпретацій цієї роботи, але сходяться в одному — "Чорний квадрт" вихідна точка авангарду радянських республік. Режисер фільму Андрій Загданський завдячує фільмом дружбі з Бахчаняном. Створювати фільм він почав у 2003 році, знімаючи у Нью-Йорку, Харкові, Києві, Москві і в горах Гегама, Вірменія.

Фільм вловлює абсурдний, сюрреалістичний світ Бахчаняна. Екранний простір заповнюють малюнки, анімація, перформанси, театр. У цьому світі Загданський розкриває загадку Вагрича. І «Чорного квадрата». 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!