У Яворівському парку біля Львова розцвіли ефемероїди. Фото

4305 0
Цвітіння ефемероїдів швидкоплинне, тому охочих подивитися просять поспішати.
фото: яворівський нпп

фото: яворівський нпп

Львів’ян запрошують подивитися на масове цвітіння ефемероїдів у Яворівському національному природному парку, що біля Львова. У лісах парку можна побачити анемону дібровну з жовтецевою, ряст порожнистий з зубницею залозистою, медунку темну з рівноплідником рутвицелистим, первоцвіт високий з пшінкою весняною.

Читайте також: Буки Розточчя. Як дбають про природну спадщину ЮНЕСКО поблизу Львова

У Яворівському парку додають, що цвітіння ефемероїдів швидкоплинне, тому охочих подивитися просять поспішати.

Для довідки

Ефемероїди – багаторічні трав'янисті рослини з коротким весняним циклом розвитку і літнім періодом спокою. Надземні частини цих рослин живуть лише протягом кількох тижнів, а решту року перебувають у стані спокою у вигляді бульб, цибулин чи кореневищ, наприклад, анемона дібровна, анемона жовтецева, ряст бульбистий тощо.

Нагадаємо, що на еко-хуторі «Оселя розточчя», що в Яворівському національному природному парку, діє Центр з розведення та збереження нащадків диких коней-тарпанів. Там вже понад десять років утримують цих унікальних коней, створюють для відвідувачів кінні маршрути і організовують низку інших активностей. Детальніше читайте в матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!