Львів’ян запрошують помолитися перед чудотворною іконою

2283 0
У Архикатедральному Соборі св. Юра відбудеться молитва з піснеспівами Різдва до Богородиці.
Фото: lvivexpres.com

Фото: lvivexpres.com

Львів’ян запрошують сьогодні, 5 лютого, помолитися перед чудотворною іконою. Про це повідомляють на сайті Духовної величі Львова.

У Архикатедральному Соборі св. Юра відбудеться молитва з піснеспівами Різдва до Богородиці, прославленій у чудотворній Теребовлянській іконі. Моління відбудеться у супроводі молодіжного хору Собору св. Юра.  Початок – о 19:00.

Читайте також: Як у Львові створюють ікони зі старих меблів. Відеоісторія

Додамо, що ікона Матері Божої Теребовлянської — одна з найстаріших «плачучих ікон» України. Походить із Підгорянського монастиря поблизу Теребовлі. Зберігається в архікатедральному соборі Святого Юра у Львові. Вона з давніх часів належала родині Римбалів, яка з покоління в покоління успадковувала священичий сан у Теребовлі. Першу згадку про ікону датують 1663 роком.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!