Львів’ян запрошують попрощатись із колядою в Соборі св. Юра. Програма

1932 0
Львів’ян запрошують до Архикатедрального Собору св. Юра (площа св. Юра, 5) на вечір прощання з колядою «Радість нам ся явила». Захід відбудеться у неділю, 7 лютого. Початок о. 17.00 год.
фото: velychlviv.com

фото: velychlviv.com

Серед учасників: митрополичий та молодіжний хори собору, вокальна формація семінаристів «Теофорос», клиросний хор священиків Львівської архиєпархії «Глас» та оркестр Львівської духовної семінарії Св. Духа та інші колективи, – повідомляє Духовна велич Львова.

«Захід розпочнеться молитовно, з виконання богослужбових текстів празника Різдва. Адже Різдво це не тільки вечеря, кутя і колядки. Ми хочемо передати усю глибину таїнства Різдва Христового саме тому заспіваємо давні напіви XV-XVII ст. – зі збірки Ірмосів», – розповідають у Львівській архиєпархії УГКЦ. Далі тішитимуть колядками хори та ансамблі. А на завершення вечора на подвір’ї перед собором заграє оркестр семінарії та відбудеться частування.

Усіх охочих запрошують до участі, щоб разом розділити радість світлого празника Різдва Христового. «Піснеспіви Різдва, що змальовують велич і глибину воплочення Бога, наповнюють різдвяний час особливим духом божественної ласки і небесного світла. Бо наші предки прославляли народження Сонця радісними співами й святкуваннями, так само і ми прославляємо народження Сонця Правди та прославляємо в той же спосіб, оспівуючи Його втілення колядками», – зазначають організатори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!