Львів’ян запрошують послухати скрипалів зі всього світу

14715 0
З 21-го по 30-те жовтня у Львові пройде ІІ Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси. Для участі у конкурсі цьогоріч до Львова приїхали понад 30 молодих віртуозів з різних країн.
Фото: Харьковская филармония

Фото: Харьковская филармония

Президент об'єднання «Світ класичної музики» Серій Подолянчук зазначив, що мета конкурсу — підтримати українську талановиту молодь та дати їй поштовх для розвитку до світового рівня майстерності. Також це і шанс представити українську музичну традицію широкому загалу.

Для участі у конкурсі цьогоріч до Львова приїхали понад 30 молодих віртуозів з різних країн, зокрема — з Польщі, Іспанії, Японії, Китаю, США, Південної Кореї та Франції. Оскільки конкурс Олега Криси спрямований на розвиток творчої молоді, то мінімальний вік учасників на день відкриття конкурсу повинен становити 15 років, максимальний — 29.

21 жовтня відбудеться жеребкування для визначення порядку виступів конкурсантів, а також концерт-відкриття. Змагання відбуватиметься у три тури:
I тур (22-23 жовтня),
ІІ тур (25-25 жовтня),
ІІІ тур (28-29 жовтня).

Конкурс завершиться гала-концертом, де оголосять результати та нагородять переможців. Умовами конкурсі передбачені три премії (по 20, 10 і 8 тис. євро відповідно), а також три спеціальні відзнаки (1 тис. євро).

Журі конкурсу вже вдруге очолить видатний маестро, уродженець Львівщини Олег Криса, який зараз обіймає посаду професора в престижній Істменській школі музики у Рочестері (США). Також до складу журі запрошено відомих музикантів та педагогів: Кшиштоф Якович (Польща), Сачіка Мізуно (Японія), Володимир Заранський (Україна), Юрій Мазуркевич (Канада-США), Пяйвют Меллер (Фінляндія), Едвард Зєнковскі (Австрія).

Конкурсна програма виділяється тим, що містить складні та різнопланові твори не лише світової класики, а й українських композиторів. Зокрема, в обов'язковій програмі — Соло для скрипки Мирослава Скорика та Концерт для скрипки з оркестром № 1, Ор.14 Віталія Губаренка.

Вхід на концерти у конкурсні дні — вільний. 
Програму можна переглянути тут.

Опублікувала Оксана Матійків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!