Львів'ян запрошують роздивитися геніальні 3D-скульптури Пінзеля

3470 0
Роздивитися 3D-моделі скульптур Пінзеля можна не виходячи з дому.
Фото: Pinsel.AR

Фото: Pinsel.AR

Львів'ян запрошують скористатися можливістю мистецької прогулянки з додатком Pinsel.AR, де представлено спадщину унікального барокового скульптора Йогана Георгія Пінзеля.

Читайте також: Як у Львові реставрують палац Лозинського – домівку Львівської галереї мистецтв. Фото, відео

На маршруті прогулянки у Львові можна побачити на власні очі твори майстра, доступні для загального огляду в публічних місцях, зокрема орла на фасаді Палацу Любомирських (пл. Ринок, 10) та Юрія Змієборця на фасаді Собору святого Юра.

Аудіогід у додатку розповідатиме про історії цих споруд, а також про інші місця, де у Львові зберігаються роботи Пінзеля, про музей Пінзеля та Національний музей імені А. Шептицького. 

Додаток дає можливість роздивитися 3D-моделі представлених скульптур. Скачати його можна за посиланнями: додаток для ​iOS, додаток для Android.

Читайте також: Три музеї Львова запрацювали у нових умовах. Фото

Як повідомляють автори проєкту, Йоган Георгій Пінзель творив у 1750-х роках. З-під його різця з’явилася велика кількість дерев’яних і камінних скульптур для храмів та міських просторів різних міст теперішньої Західної України. Особливою рисою всіх творів скульптора є надзвичайно емоційна і дивовижно динамічна пластика.

Донині збереглося близько 60 скульптур Майстра. Їх можна побачити в музеях Львова, Тернополя та Івано-Франківська, а також у Бучачі та Рукомиші. А відтепер також у додатку Pinsel.AR.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!