Політична реклама

Львів'ян запрошують святкувати Різдво в гаю

1333 0
У перші два дні різдвяних свят, 7-8 січня, у львівському Музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" відбудеться свято "Різдво в гаю".

Як розповів Андрій Сидор, співорганізатор заходу, ідея виникла з огляду на те, що під час новорічних та різдвяних свят центр міста перевантажений туристами. З тієї причини провести захід вирішили у музеї під відкритим небом, пише Експрес.

У "Шевченківському гаю" впродовж двох святкових днів відбудуться театралізовані дійства. Тут колядуватимуть вертепи й гурти автентичного співу.

У дев'яти із 30 давніх хаток скансену на час свята "Різдво в гаю" оселяться доглядачі музеї в національних костюмах, відповідних краю походження хатини.

Господарі будуть проводити майстер-класи, відвідувачам покажуть, як колись виготовляли ляльки-мотанки, різдвяні павуки, робили свічки, а в кузні на території "Шевченківського гаю" працюватиме козак - куватиме монети.

З 3 січня на південній стороні площі Ринок, біля різдвяної шопки, працюватиме інформаційний центр свята "Різдво в гаю".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!