Львів’ян кличуть у Годовицю на пленер, присвячений Пінзелю. Програма

1913 0
Пленер «Натхненні Пінзелем в Годовиці» у межах проєкту «Під Зорею Пінзеля».
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Львів’ян та усіх охочих 25 та 26 серпня запрошують до Годовиці, що неподалік Львова, на пленер «Натхненні Пінзелем в Годовиці».

Читайте також: У Музеї Пінзеля, експонували давній п’ятиярусний іконостас із Жовківщини. Фото

19 відомих українських художників створять полотна, які експонуватимуть у виставкових залах України і світу. Це роблять для того, щоб привернути увагу до унікальної пам’ятки архітектури, яка потребує консервації і реставрації – храму Всіх Святих у селі Годовиця.

Під час пленеру заплановані екскурсії, лекції та концерти.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: музей зі скульптурами Пінзеля

25 серпня

  • Екскурсіія у костелі Всіх Святих в селі Годовиця, де є унікальний дуб, який називають «п’ять братів». Це одна з найвідоміших і найбільших криївок України.

26 серпня

  • Малювання наживо на березі озера біля костелу Всіх Святих. Для місцевих жителів відбудуться майстер-класи.
  • Пікнік для учасників пленеру.
  • Лекція  про костел Всіх Святих і про село Годовиця.
  • Лекція і презентація книжки письменника і режисера Андрія Аркана «Я Іоан».
  • Концерт годовицького ансамблю «Вишиванка»
  • Концерт скрипкового ансамблю «Sempre Primo»
  • Круглий стіл з учасниками пленеру і запрошеними гостями.

Проєкт відбудеться за підтримки Департаменту культури, національностей і релігій ЛОДА за сприяння Сокільницької ОТГ.

Партнер заходу –  готель «Княжий двір» у Сокільниках.

Організатор – засновник проєкту «Під Зорею Пінзеля» і «Натхненні Пінзелем» - «Арт студія Івони Лобан».

Зі всіма питання варто телефонувати до Івони Лобан за номером: 067 676 10 70.

Довідково

Проєкт «Під Зорею Пінзеля» існує з 2017 року. Тисячі людей об’єдналися, щоб популяризувати творчість геніального скульптора Іоана Георгія Пінзеля, а також – привернути увагу до храму Всіх Святих у селі Годовиця.

Костел у 1751-1758 роках побудували архітектор Бернард Меритин і скульптор Іоан Георгій Пінзель. Пам’ятка національного значення перебуває в аварійному стані. У 1974 році під час пожежі згорів дах. Саме вівтар із цього храму, який врятував Борис Григорович Возницький, став окрасою експозиції в Луврі у 2012 році (Самсон, який роздирає пащу Лева, Жертвоприношення Авраама і інші твори скульптурної композиції).

За чотири роки проєкт «Під Зорею Пінзеля» об’єднав  різні види мистецтва. Відбулися виставки живопису і конкурси скульптур «Натхненні Пінзелем», конкурс льодових скульптур, покази колекції одягу «Пінзель. Львів. Бароко», концерти симфонічної і органної музики, покази балету і вистав ,концерти відомих співаків і артистів, велопробіг «На Івана до Іоана», конференції і лекції, покази фільмів, створений проморолик присвячений І. Г. Пінзелю і його творчості. Проєкт презентували у багатьох куточках України, навіть у найбільш віддалених – Сєвєродонецьку і місті Рубіжне  та багато інших подій.

Завдяки активній діяльності проєкту костел в Годовиці внесли в «Туристичні маршрути Львівщини», про нього дізнались в Україні. І це збільшило шанси храму на реставрацію. Пам’ятку подали на державні конкурси і гранти від департаменту архітектури ЛОДА.

Нагадаємо, костел всіх Святих в селі Годовиця відсканували і він стане доступним у форматі віртуальної реальності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!