Львів’ян запрошують відсвяткувати уродини митрополита Шептицького

2303 0
29 липня у Львові відбудеться «Свято української молоді із митрополитом Андреєм Шептицьким». Такий захід відбуватиметься у місті Лева у цей день щороку, адже саме 29 липня народився Митрополит. Про це повідомив один з організаторів свята, член Громадської ради «Святий Юр», архітектор Юрій Горалевич.

За його словами, це свято має величну мету – долучати людей до величних, духовних святкувань.

Свято відбудеться з метою вшанування світлої постаті митрополита Шептицького як духовного наставника, та виховання у дітей та молоді почуття патріотизму і любові до України, формування високої духовної культури; реалізація творчих здібностей і талантів.

Організатори заходу обіцяють, що це буде комплексне дійство: тут буде поєднана художня самодіяльність, образотворче мистецтво, спорт, тобто всі ті сфери, які Шептицький провадив і реформував в українському суспільстві.

«На святі будуть коротко подаватись кращі реферати про Митрополита, які діти готували впродовж року Шептицького. Попередньо відбувався конкурс, де діти з усієї країни представляли свої роботи. І в фіналі, який провели в Львівській Опері, були вибрані найкращі дитячі реферати. Це буде цікавинкою програми, коли дитина самотужки чи з керівником через Інтернет, архів, пресу чи бібліотеку відкрила для себе якусь потаємну сторінку з життя Шептицького, і зможе це демонструвати на нашому святі», - розповів член Громадської ради «Святий Юр».

Читайте також: КУДИ ПОЇХАТИ НА ВИХІДНІ ЗІ ЛЬВОВА: МАЄТОК ДІДА АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО

На свято приїдуть діти з усієї України, навіть з прилеглих до фронту територій. Це будуть жителі Донецька, Дніпра, Запоріжжя, Харкова, Одеси. На думку організаторів, це дасть поштовх до того, що це дійство стане не лише регіональним, а загальноукраїнським чи навіть міжнародним.

У програмі заходу: Фестиваль української пісні, конкурс дитячих малюнків, Міжнародний шаховий фестиваль, фестиваль футболу, виставки та екскурсії.

Основні заходи та відкриття Свята Української молоді розпочнуться о 9.00 год. на площі Святого Юра біля пам’ятника Андрею Шептицькому.

Програма заходів:

8:45 – збір учасників Свята (пл. Св. Юра, пам’ятник митрополиту Андрею)

9:00 – літургія на прославу Праведного митрополита Андрея (собор св. Юра)

10:15 – Благословення і привітання учасників Свята (пл. Св. Юра)

10:30 – фестиваль української пісні (пл. Св. Юра)

10:30 – виступ учасників науково-дослідницької конференції «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь церкви, лідер нації»

10:30 – конкурс дитячих малюнків (пл. Св. Юра)

11:00 – Міжнародний шаховий фестиваль (НУ «Львівська політехніка»)

11:00 – екскурсія в Святоюрський комплекс, молитва в крипті Святоюрського собору

11:00 – фестиваль футболу (ЗСШ № 34, вул. Замкнена, 7)

11:00 – екскурсія в художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського (вул. Листопадового чину)

11:00 – екскурсія в музей Андрея Шептицького (ЗСШ № 34)

11:00 – виставка «Андрей Шептицький і українське мистецтво» (пл. Св. Юра).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!