Львів’ян запрошують відсвяткувати закінчення Рамадану з мусульманами

2343 0
У середу, 6 липня, в Ісламському культурному центрі імені Мухаммада Асада, що на вулиці Лінкольна, 29, пройде святкування Ураза-байрам – закінчення священного місяця Рамадан у мусульман. Львів’ян запрошують долучатися до святкових заходів.
фото: www.aif

фото: www.aif

Святкування розпочнеться о 13:00 годині. У програмі заходів – конкурси та розваги для дітей, східні солодощі та приготування  традиційного плову та спілкування за горнятком кави. Про це повідомляють координатори спільноти «Крим SOS».

Читайте також: Два зайці. Як кримці печуть солодощі і шукають друзів у Львові

Довідка.Свято розговіння, відоме також як Ураза-байрам — це свято у мусульманських народів. Йому передує 30-денний піст, що розпочинається в перший день молодика місяця Рамадан (або Рамазан). Як ідеться у переказах, саме в цей місяць Мухаммеду скорилася Мекка й мусульманам даровано Коран.Слово «рамадан» означає «горіти», тобто в цьому місяці при дотриманні посту «згоряють» усі гріхи, зачиняються двері пекла (Джаханнам) і відчиняються двері раю (Джаннат). Місячний піст завершується в ніч божественного призначення та свято розговіння. Це ніч «вирішення людських доль, ніч могутності». Вважають, що саме в цю ніч Аллах визначає долю кожної людини на весь рік.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!