Львів’ян запрошують зібрати тонну книг для Донбасу

1646 0
Інтелектуально-просвітницький проект «Відкрий українське» продовжує свою діяльність та безстрокову акцію по збору книжок для бібліотек Донбасу. 10 – 12 вересня «Відкрий Українське» з метою збору книг приєднається до Форуму Видавців у Львові.

Проект, що діє уже понад рік, допоміг оновити бібліотечні фонди українськими книгами в Димитрові, Слов’янську, Дружківці, Краматорську, Маріуполі та Добропіллі. Особливим досягненням для координаторів стали півтори тонни книг, що були відправлені у місто Сєверодонецьк. На черзі – Старобільськ та Лисичанськ.

У  рамках Форуму Видавців «Відкрий Українське» збиратиме україномовну літературу для оновлення бібліотечний полиць м. Старобільська. Допомагатимуть у цьому сучасні українські поети та літератори, які говоритимуть про пошук української ідентичності та важливість власне україномовної літератури, інформує прес-служба міськади. Зокрема, до проекту приєднається Сергій Жадан, адже зібрана література попрямує на його маленьку Батьківщину – Старобільск.

Організатори запрошують учасників та гостей Форуму приєднатись до акції збору і підтримати український Донбас. Книги можна приносити до намету №104 у подвір’ї Палацу Мистецтв та намету №57 на пр. Свободи в усі дні функціонування Форуму.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!