Львів’ян застерігають: з дахів будинків можливі зсуви снігу

1332 0
Синоптики прогнозують пориви вітру, хуртовини та ожеледицю.
фото: vgorode.ua

фото: vgorode.ua

Через перепади температури на дахах будівель утворюються нагромадження снігу та бурульки, які можуть танучи ламатися та падати, становлячи небезпеку для пішоходів. Про це застерігає управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, повідомляє прес-служба ЛМР.

«Особливу небезпеку сніг та бурульки становлять у старих кварталах міста, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків», – наголошують в управлінні.

Щоб вберегтися від падіння снігу з дахів чи бурульок, містянам радять дотримуватись основних правил безпеки:

  • проходячи повз будинки чи високі дерева, необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння скупчень снігу чи льодових наростів;
  • не ходити під дахом будівель та інших споруд, а також під балконами, обираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста;
  • не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків та оминати їх;
  • власникам автотранспорту не слід припарковувати свої машини біля будинків;
  • обов’язково попереджати дітей про небезпеку падіння снігу та бурульок.

Завтра, 5 грудня, синоптики прогнозують часом сніг, на дорогах ожеледицю. Вітер північно-західний, 9-14 м/с, пориви 15-20 м/с, хуртовину. Температура повітря вночі 0-2° морозу, вдень 1-3° тепла.

6 грудня синоптики прогнозують часом мокрий сніг, місцями з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 0-5° морозу, вдень 0-5° тепла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!