Львів’янам безкоштовно покажуть фільм про бійців АТО

2059 0
У Львові презентують документальний фільм про повернення з війни бійців АТО «Додому». Організатори з Харкова проведуть два безкоштовні покази.
фото: transkarpatia.net

фото: transkarpatia.net

Покази відбудуться у вівторок, 4 липня, о 20:00 у ветеранській ресторації «Патріот» на вул. Дорошенка 7, і у середу, 5 липня, о 17:30 у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій, що на вул. Пекарська 41. Вхід вільний на обидва покази. Тривалість фільму – 24:45 хв.

Героями фільму стали п’ять учасників АТО, які повернулися додому. У кожного – своє життя, своє майбутнє, але одна на всіх війна, яка, напевно, вже ніколи не піде з їхнього життя і їхніх думок. Автори фільму запропонували їм розповісти свої історії для того, щоб ті, хто не був у зоні АТО, і ті, хто звідти повернувся, стали ближчими і зрозумілішими одне для одного.

Читайте також: Бандера досі «воює». Руслан Забілий про культ Перемоги та маніпулювання минулим

Режисером фільму став Дмитро Коновалов, засновник студії «Док кіно трансформація», автор 8-ми документальних фільмів, учасник фестивалів AFI DOCS Film Festival (США), AT Film Festival (Польща; отримав спеціальний приз журі), Docudays, Кінодок (2-ге місце), переможець конкурсу фільмів «Від Серця до Серця».

Харківська ГО «Лінія згоди», яка організувала зйомки фільму, вже третій рік працює з цією темою «соціально-психологічними методами». Фільм створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проекту «Українська ініціатива щодо підвищення впевненості» (UCBI).

Ірина Ладика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!