Політична реклама

Львів’янам можуть видавати закордонні паспорти з 16 років

1615 0
Державна міграційна служба України ініціює видачу закордонного паспорта з 16-річного віку, а не з 18-річного, як це здійснюється зараз.

Відомство уже розробило відповідні зміни до закону «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», - повідомили у прес-центрі Державної міграційної служби України, це нововведення необхідно молоді, яка планує навчатися за кордоном.

Оформлення проїзного документа дитини створює суттєві незручності для таких дітей через обмежений термін дії документа – 3 роки. Окрім того, як зазначають у Держміграції, не всі держави визнають цей документ.

Також відомство ініціює спрощення процедури видачі закордонного паспорта. Зокрема, пропонується відмовитися на етапі видачі закордонного паспорта від перевірок обставин, що перешкоджають пропуску громадянина через державний кордон України.

У службі пояснюють такий крок тим, що перевірка таких обставин (зокрема інформації про відсутність судимості) в будь-якому випадку проводиться прикордонною службою під час перетину кордону шляхом автоматичної перевірки наявності даних у відповідних базах даних. Таким чином, Держміграції пропонує залишити за службою тільки ідентифікацію особи при оформленні закордонного паспорта.

Держміграції пропонує залишити обмеження на видачу закордонного паспорта тільки у випадках оформлення дозволу на виїзд на постійне місце проживання за кордоном.

У Держміграції прогнозують, що в разі прийняття законопроекту термін оформлення закордонного паспорта зможе скоротити до 20 днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!