На інтерактивних лекціях львів'янам розкажуть про культуру кримських татар

2106 0
З часів анексії Криму до Львівської області приїхало більше півтори тисячі кримських татар. Відтак громадська ініціатива «Крим SOS» та Офіс Ради Європи в Україні ініціюють у Львові серіюз шести відкритих інтерактивних лекцій «Хто такі кримські татари?»
Фото: wz.lviv.ua

Фото: wz.lviv.ua

Мета лекцій –познайомити львів’ян та гостей міста з культурою, історією та релігією кримськотатарського народу та сприяти міжкультурному діалогу та взаєморозумінню, зазначають організатори.

Першу лекцію на тему «Кримськотатарський національний рух: боротьба за свої права» прочитає відомий кримськотатарський історик, член українського ПЕН-клубу, Гульнара Бекірова. Він  розкаже, як кримські татари у місцях депортації у Середній Азії почали самоорганізовуватись та створили один із найвідоміших у світі ненасильницький рух спротиву радянській системі та повернення на батьківщину до Криму.

Лекція відбудеться у вівторок, 18 листопада, о 18:30 у приміщенні Першої львівськоїмедіатеки за адресою вул. Мулярська, 2А. Вхід безкоштовний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!