Політична реклама

Львів’янам нагадали правила безпечної подорожі за кордон

1639 0
У разі втрати громадянином України документів, документом, що дає право на в’їзд в Україну, є посвідчення особи на повернення в Україну, яке видається закордонними дипломатичними установами.

Документами, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну та посвідчують особу громадянина України під час перебування за її межами, є:

• паспорт громадянина України для виїзду за кордон (громадяни України для поїздок у Російську Федерацію і Республіку Білорусь можуть використовувати загальногромадянський паспорт);
• дипломатичний паспорт;
• службовий паспорт;
• проїзний документ дитини;
• посвідчення особи моряка.

У передбачених міжнародними договорами України випадках замість зазначених документів можуть використовуватися для виїзду за кордон інші документи - , інформує прес-служба Львівської ОДА.

Батькам, які планують здійснити подорож за кордон з дитиною (без другої особи з подружжя), слід подбати про отримання нотаріально засвідченої згоди на це другого з батьків.

Бажано занотувати адреси та контактні телефони дипломатичного представництва чи консульської установи України в країні, де громадянин перебуватимете, а також мати з собою: дві фотокартки розміром 3,5Х4,5 см; ксерокопію паспорта громадянина України для виїзду за кордон (першої, другої сторінки та сторінки з дійсною візою), у випадку поїздки з дитиною - копію свідоцтва про її народження, що у разі звернення до закордонної дипломатичної установи України з приводу втрати закордонного паспорта значно прискорить оформлення необхідних документів для повернення в Україну.

У разі порушення прав та законних інтересів громадян України у міжнародних пунктах пропуску через державний кордон України, з боку іноземних компетентних органів, громадянам України рекомендується звертатися із письмовою заявою до: Департаменту консульської служби МЗС України, або до Представництва МЗС України у Львові або Посольства України чи найближчої до кордону консульської установи України у відповідній іноземній країні.


При виникненні надзвичайної ситуації за кордоном за участю громадянина України необхідно звернутися до найближчої дипломатичної чи консульської установи України та повідомити про подію з метою оперативного отримання необхідної допомоги.


У разі відсутності в країні перебування закордонної дипломатичної установи України, громадянин України може зв’язатися особисто або через рідних/знайомих в Україні з відділом оперативної роботи Департаменту консульської служби МЗС за номерами телефонів: (044) 238-16-57, факс: (044) 253-11-24 або надіслати повідомлення на адресу електронної пошти [email protected] з метою уточнення місцезнаходження української закордонної установи в одній із сусідніх з країною перебування держав, яка забезпечує надання співвітчизникам необхідної у таких випадках допомоги.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!