Політична реклама

Львів'янам нагадують про декларування доходів та податкові знижки

1327 0
Кампанія декларування доходів за 2012 рік триватиме до 1 травня цього року. Відповідно до норм Податкового кодексу України окремі категорії громадян зобов’язані, або мають право подати річну податкову декларацію для отримання податкової знижки.

У 2013 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за 2012 рік, податкову декларацію можуть подати упродовж усього року. Про це повідомляє прес-служба ДПІ у Галицькому районі Львова.

Платник податку зобов’язаний подати податкову декларацію за результатами податкового (звітного) року та самостійно сплатити податок на доходи фізичних осіб, якщо протягом календарного року він отримав доходи, зокрема:

-          від особи, яка не є податковим агентом;

-          які згідно з нормами розділу ІV Податкового кодексу не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування;

-          які нараховувалися платникові податку двома або більше податковими агентами лише у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 році – 128760 грн).

Державною податковою службою України для зручності й покращення обслуговування підприємців та громадян запроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дозволяє заповнити декларацію в електронному вигляді.

Для користування послугою платникові треба буде мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно. На офіційному веб-порталі податкової служби створено спеціальний банер, у якому детально пояснюється порядок заповнення декларації та її додатків.

Для надсилання податкової звітності в електронному вигляді громадянам необхідно безкоштовно отримати посилений сертифікат ключа у секторі реєстрації користувачів при Центрі сертифікації ключів ДПС України, який розташований у приміщені Центру обслуговування платників податків м.Львова за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, 35, каб.136, тел.: (032) 297-39-85, (032) 297-39-89.

Перелік документів, необхідних для отримання посиленого сертифікату ключа, та всю інформацію щодо діяльності АЦСК розміщено на офіційному сайті Центру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!