Львів’янам нагадують про подання податкових декларацій за рік

4686 0
З 1-го січня 2017-го року львів’яни мають 4 місяці, щоб задекларувати майновий стан та доходи за минулий рік. Також у дію ввели нову форму, у якій кількість додатків зменшили до двох.
Фото: dp.sfs.gov.ua

Фото: dp.sfs.gov.ua

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами за місцем реєстрації до 1 травня 2017 року. Останній день подання декларації за 2016 рік – 03 травня 2017 року. Суму податкового зобов’язання, зазначену в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня 2017-го року - повідомляють у Державній фіскальній службі Львівської області.

Обов’язково подати річну декларацію про майновий стан і доходи мають громадяни, які отримували:

- доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався, але не є звільненими від оподаткування;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом, в тому числі: від здавання в оренду власного рухомого чи нерухомого майна; продажу (обміну) власного майна; продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо;

- спадщину (дарунок) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

- інвестиційні доходи, отримані від операцій з інвестиційними активами;

- іноземні доходи.

Читайте також: В Україні новостворений бізнес не перевірятимуть три роки

Також податківці наголошують: з Нового року стала чинною нова форма декларації про майновий стан і доходи, у якій зменшили кількість додатків з чотирьох до двох: розрахунку інвестиційного прибутку (додаток Ф1) та розрахунку податкових зобов’язань самозайнятими особами (додаток Ф2). Це затвердили ще в вересні минулого року наказом Міністерства фінансів України № 821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».

Львів’яни можуть отримати бланк податкової декларації та консультацію щодо правильності її заповнення у Центрі обслуговування платників податків (на першому поверсі адмінбудинку Головного управління ДФС у Львівській області (вул. Стрийська, 35, м. Львів).

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!