Політична реклама

Львів'янам нагадують про правила відпочинку на природі

2337 0
З метою збереження природних ландшафтів львів’ян та гостей нашого міста просять використовувати для відпочинку у парках спеціально облаштовані та відведені для цього місця та дотримуватись правил поведінки у парках.

Управління екології та благоустрою Львівської міської ради  нагадує про правила безпечного та комфортного відпочинку на природі.

1.Категорично заборонено залишати в парку чи лісі упаковки з пластмаси, пластика і жерсть, а також консервні банки і скляні пляшки, вони украй руйнівно діють на природний фон. Знай що папір розкладається 1-2 роки,поліетилен-10 років, пластик-40 років, консервна банка — 80 років, скло — більше 1000 років.

2.Не везіть в парк чи ліс сміття, його там і так достатньо. Навпаки, на своєму прикладі покажіть, що захистити природу не так вже складно, якщо дотримувати елементарні норми поведінки.

3.Беріть з собою в парк чи ліс спеціальний мішок для сміття, його ви викинете після приїзду в смітник чи спалите.

4.Для розведення багаття використовуйте тільки сухі гілки, не можна рубати живі дерева і навіть залишати на них які-небудь відмітини.

5.Не забивайте цвяхи в живі дерева, що б щось повісити, натягнути і т.п.

6.Пам'ятаєте, що окрім вас в парку чи лісі знаходяться тисячі живих істот, для яких він є будинком. Ви б адже не стали розкидати сміття в гостях або псувати меблі?

7.Не розводьте багаття поряд з лісовій гущавині, ретельно гасіть  їх перед відходом. Завжди заливайте багаття!

8.У парку та лісі ходи по стежинам і доріжкам. Пам'ятай: у траві і в лісовій підстилці мешкає багато маленьких тварин, яких можна ненавмисно роздавити. Крім того, від ходьби ущільнюється грунт, оголяється коріння дерев, гинуть рідкісні рослини

9.Не чіпайте змій.  І тоді вони вас теж не чіпатимуть. Жодна змія, що знаходиться при повному розумі, ніколи перша не нападе на людину. Дивіться під ноги і уникайте місць, де змії люблять грітися -  старі вирубки, зруйновані хати і колодязі, уступи на скелях, штовхни на полянах. Поступися дорогою!

10.Якщо ви майстер  рибного полювання — не ловіть більше, ніж можете з'їсти.

11.Не шуми. Крик і гучна музика лякають паркових та лісових мешканців, і вони можуть покинути свої житла. Не беріть музику.  Дайте відпочити собі і іншим від звуків. Крім того, ви забуваєте про звірів і птахів,  які  просто страждають від цього, маючи більш чутливі вуха.

12.Не рви квіти. Зірвані рослини швидко загинуть і не дадуть насіння. Не буде насіння — не буде і квітучих рослин.

13.Не лови метеликів. Вони прикрашають природу і опилюють рослини. Пам'ятай: метелика погубити легко, досить потримати його в руці, і з його крилець опадуть луски, він не зможе більше літати.

14.Не руйнуй мурашники. Мурашки по соломинці довго будують свій будинок, будь-яку працю треба поважати. Мурашки — санітари, вони не дають сильно розмножуватися комахам-шкідникам.

15.Не збивай неїстівні гриби, вони теж потрібні лісу. Неїстівні для тебе, вони служать їжею багатьом тваринам.

16.Не чіпай пташині гнізда. Якщо побачив гніздо з яйцями або пташенятами, то постарайся тихо піти. Пам'ятай: потривожені птахи можуть покинути гніздо, а прим'ята трава або зламана гілка зроблять його помітним для хижаків.

17.Не лови  інших тварин. Парк чи ліс — їх рідний будинок, їм буде погано в твоїй квартирі.

18.Не рви павутину.

19.Не розпалюй в парку та лісі багаття. Особливо це небезпечно під кронами дерев, на сухій траві, в хвойному лісі, у вітряну погоду. Пожежа в лічені години  може погубити дерева, на відновлення яких  можуть піти сторіччя.

20.Не залишай сміття в парку чи лісі. Пам'ятай: це будинок для тварин, в ньому повинно бути чисто.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!