Політична реклама

Львів'янам нагадують про телефонних шахраїв

1465 0
Упродовж 2013 року у Львові зафіксовано 13 випадків, коли зловмисники за допомогою телефону виманювали у львів’ян гроші.

В усіх 13 випадках шахраї телефонували до людей, повідомляючи, що їхні родичі потрапили у проблемну ситуацію, для вирішення якої негайно потрібні гроші, повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області. Натомість довірливі громадяни, замість того, аби перевірити інформацію про те, чи насправді потрібна допомога їхнім близьким, без роздумів передавали гроші правопорушникам.

Один із таких випадків стався днями у місті Львові. Як розповів начальник Франківського райвідділу міліції Львова Віталій Горський, 30 серпня на телефон до 65-річної жительки міста Львова задзвонив невідомий. Чоловік заявив жінці, що, мовляв, її син скоїв наїзд на дівчину-пішохода і на лікування потерпілої негайно потрібно перерахувати гроші у розмірі 2 тисяч доларів США.

Налякавшись, жінка не роздумуючи переказала через банківський рахунок згадану суму. І вже згодом зрозуміла, що стала жертвою звичайного шахрая. Відтак, звернулася з заявою до працівників Франківського райвідділу міліції, які за фактом розпочали кримінальне провадження.

Загалом впродовж 2013 року у місті Львові правоохоронці зафіксували 13 таких випадків, – повідомив в. о. начальника слідчого відділу Львівського міського управління міліції Роман Білик.

Міліція закликає громадян бути пильними та обережними, не довіряти беззаперечно тим, кого не знаєте. Першочергово слід перевірити слова незнайомців, зателефонувавши безпосередньо до своїх родичів та перепитати у них, чи насправді з ними сталася ситуація, про яку стверджують можливі шахраї. Якщо ж до близьких не можливо одразу додзвонитися, тоді потрібно перевірити таку інформацію, звернувшись до працівників міліції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!