Львів'янам нагадують про заборону білити бордюри та дерева

54035 14
Мешканців міста закликають скаржитися на тих, хто порушує цю заборону.
фото: Зручне місто / Facebook

фото: Зручне місто / Facebook

У Львові заборонено білити бордюри та дерева, і всі комунальні служби про це поінформовані. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк.

За її словами, щочетверга відбувають наради з начальниками відділів житлового господарства, і кожен керівник ЛКП у Львові знає про цю заборону.

«Білити можна лише фруктові дерева. Напевно, тополі, липи, осики раніше, за радянських часів, білили для краси, але від цього немає ніякої користі. Щодо бордюрів, то їхня побілка не передбачена чинними правилами благоустрою. Крім цього, це шкодить довкіллю, оскільки вода, дощ змивають це вапно у землю», — говорить вона.

Читайте також: Декомунізуємо мозок: 7 міфів про побілку дерев та бордюрів

Ірина Маруняк каже, якщо мешканці зауважують, що десь у місті побілили дерева чи бордюри, — потрібно звертатися у департамент житлового господарства та інфраструктури, зокрема в управління житлового господарства, або на Гарячу лінію Львова, аби на такі випадки реагували у міській раді.

Управління житлового господарства розташоване у Львівській міській раді (пл. Ринок, 1) у кабінеті №341. Телефон: +38 (032) 297-58-87; e-mail: [email protected].

Гаряча лінія Львова приймає звернення за безкоштовним телефоном 15-80, у Facebook або через мобільний додаток (доступний для Android). Крім того, кожне комунальне підприємство Львова має свою Гарячу лінію, номери телефонів можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
17 Квітня, 2019 22:32
Галина Нехай невидумують нові закони білити неможна може на вапно і крейду немає ліміту в тих жеках таке придумати вони б краще ями полатали яма на ямі просто жах а вони видумують кожен раз якусь дурню вже білити неможна а на другий рік що дихнути неможна буде ????? Повна дурня білити треба і ще як хоча трошки надасть святковості цьому бруду нехай напишуть хто виніс таку пропозицію що неможна білити нехай займеться тим чим потрібно.,
...
17 Квітня, 2019 17:23
Who Це вже блище до "декомунізації головного мозку".
Чому не можна побілити оте все обдерте після зими? Шкодить довкіллю, комуністична звичка і т.д. головне відмазку придумати.
А нічого, що навколо нас поля кроплять хімією від якої дохнуть тварини і хворіють люди, а нічого, що в Україні(і зокрема Львів є яскравим прикладом) не можуть дати ради зі сміттям, яке отруює воду, землю, повітря.
А давайте позбудемося туалетного паперу, машини з виготовлення якого нам привезли в ті комуністичні часи і повернемось до газетки, лопухів чи трави?
17 Квітня, 2019 16:10
Євген Білити дерева ,і бардюри це не шкідливо це дезиінфекція мікроби гинуть.думати треба вам усім хирня у голову лізе,що добре робиться все погано шкодить ,а хімія не шкодить продукти ,як виготовляються що ми ймо.
17 Квітня, 2019 14:55
Іван агроном Від крейди жодної шкоди довкіллю,зібрань забруднені штанці,якщо присяде на бордюр.Маруняк зсилається на абсурд,щоб штрафувати людей.
17 Квітня, 2019 12:33
Ігор На вул. Науковій, в одному місці, навіть смереку дорослу побілили висотою 1,5м.
17 Квітня, 2019 10:00
Любов Може краще слідувати за прибиранням, ремонтом? Але це важче, ніж воювати з побіленими деревами. Біле не бруд. Його видно здалека. Хай живе "ЇВЛАДА."
17 Квітня, 2019 09:20
Гість Село вам нагадує? Лишіть село у селі, а то кожен має моду виїхати з села та перетворили Львів на своє середовище
17 Квітня, 2019 09:19
лілія Очень празднично смотрится, когда побелены бардюры.Глупо запрещать, то что освежает город и мило взгляду.
17 Квітня, 2019 09:08
Надія Це новий тренд міської влади ,як краще взяти штраф. Побілив деревце- давай 200 грн штрафу. Побілив бордюрчик ще 100. А тих хто жаліється завжди найдуться
17 Квітня, 2019 07:38
Я Виглядає побілено, чист. Але на наших кривих, общерблених бордюрах - смішно. Вапном наврятчи білили, вапно тримається довго. Останні роки за рару днів все змивалось дуже швидко.
17 Квітня, 2019 07:28
Рєлена Ще б наша місцева влада так турбувалася про шкоду тої хімічної пилюки яку після зими ніхто не прибрав і люди цим дихають і ходять посипані нею. Це не шкідливо?
Щодо бордюрів, то виглядає гарно, нагадує село, де люди все і вся білили...
Хоча у світі такого нема. Та ті наші нещасні тротуари нічого не врятує. Але хто хоче може, справді, крейдою білити?
16 Квітня, 2019 22:19
Ір Колись так робили. Чесно і місто виглядало чистішим з білими бордюрами. Якщо не можна вапном. Можна крейдою?
16 Квітня, 2019 20:38
Марія
16 Квітня, 2019 20:35
Марія
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!