Львів'янам не покажуть виставку «Квантовий стрибок Шевченка» через погрози націоналістів

4607 0
Власниця книгарні «Книжковий лев» Катерина Іванова розповіла, що спочатку отримувала погрози в повідомлення у соцмережах.
Фото: The Бабель

Фото: The Бабель

Національний музей Тараса Шевченка та Київський метрополітен організували незвичну виставку – Тарас Шевченко зображений на картинах у вигляді різних культурних і наукових діячів та анімаційних героїв. Нетрадиційні портрети 1-14 березня мали показувати і у Львові, в приватній книгарні. Проте у Києві виставку достроково закрили через вандалів, а у Львові – скасували зовсім. Про це повідомляє Hromadske.ua.

Читайте також: Непопсовий Кобзар: у мережі створили креативні меми Тараса Шевченка

Власниця книгарні «Книжковий лев» Катерина Іванова розповіла, що спочатку отримувала погрози в повідомлення у соцмережах. Каже, намагалась вести діалог і пояснити свою позицію. Проте після того, як невідомі люди, які назвались націоналістами, прийшли в магазин і погрожували там продавчиням, Катерина Іванова вирішила відмовитись від проведення виставки.

Жінка зазначає, що із скрінами повідомлень з погрозами напише заяву в поліцію.

Читайте також: Невідоме про відомого: 7 фактів про Тараса Шевченка

Окрім того, виставку мали показати і в етнографічному музеї у Вінниці. Там через погрози її перенесли на невизначений термін.

У пошкодженні постерів у київському метро зізнався Юрій Павленко (Хорт), який заявив, що виставка образила його національні почуття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!