Політична реклама

Львів'янам не радять пити алкоголь з пластикового посуду

2811 0
Посуд з поліпропілену в жодному випадку не можна використовувати для напоїв з вмістом спирту. Від цього можна навіть осліпнути.

Про це розповів лікар з гігієни харчування Яворівського районного відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України» Степан Стецько, інформує Zik.

Етиловий спирт легко витягує фенол і формальдегід, які токсичні для нирок, ендокринної та нервової системи організму людини. Використання такої алкогольно-хімічної суміші призводить до порушення зору і навіть сліпоти. А в більшості продуктів  додаються ще й барвники, поліпшувачі, консерванти, стабілізатори – потенційні прискорювачі хімічних реакцій.

«У людей, які п’ють чай або каву з одноразового посуду змінюється, навіть, склад поту, – стверджує Степан Стецько. – Без сумніву, що негативний вплив при цьому відбувається і на інші біологічні речовини в організмі, в тому числі – і крові. Деякі компоненти хімічних складників від одноразового посуду мають вплив на розвиток раку шлунка і 12-ти палої кишки».

Пластиковий посуд не рекомендується використовувати багаторазово: адже екстракція токсинів при цьому відбувається ще скоріше і всюди.

Також шкідливим є молоко з пластикових пляшок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!