Політична реклама

Львів'янам не виплачують декретних та лікарняних

2049 0
У Львові затримують виплати декретних і лікарняних. У Фонді соціального страхування кажуть, що все через непроплати казначейства, якому бракує грошей.

На сьогодні Фонд соціального страхування оплатив заявки на лікарняні виплати, які подано ще 16 серпня, інформує Zaxid.net.

Львів’янка, яка пішла у декрет у серпні вже народила дитину, проте передпологових виплат так і не отримала досі.

«Лікарняний листок я подала вчасно на місце праці,і бухгалтерія це все вчасно оформила та подала до соцстраху. Декретні мені не виплатили, бо не надійшли кошти до соцстраху. Я телефонувала туди і мене скерували до казначейства, яке повідомило, що в них є свої заборгованості, - розповіла Оксана Соколовська.

У казначействі коментувати ситуацію відмовляються, але гроші затримують не лише породіллям. Якщо працівник захворів – виплати отримає із запізненням. Лікарняні на більше, ніж п’ять днів  оплачує держава через Фонд соціального страхування. Гроші до роботодавця мають надійти упродовж 10 днів після подачі заявки. У червні вони йшли 18 днів, у серпні – 31. Тож керівники фірм не можуть гарантувати працівникам вчасних виплат.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!