Політична реклама

Львів’янам ніде ховатися у випадку війни

1966 0
Львівські бомбосховища непридатні для використання. Два львівські бомбосховища зовсім не придатні для проживання людей. Вони затоплені водою та фекаліями, повсюди – пліснява. Окрім того, укриття не захищені від радіаційної атаки.

Бомбосховище під гуртожитком одного із львівських заводів напівзатоплене, повідомляє Zik.

«Це бомбосховище здали  в експлуатацію у 1983 році. У ньому є близько 10 кімнат, які розраховані десь на 600 осіб. Для схованих тут передбачався невеличкий кінотеатр: збереглося  багато діафільмів про цивільний захист та поради, що робити громадянам у разі бомбардування», – розповів дігер Юрій, який часто ходить на «екскурсію» у бомбосховище.

Залишилось і багато ящиків з протигазами та вже протермінованими медикаментами.

«Це бомбосховище  навряд чи герметичне  і навряд чи придатне до використання. Ним  ніколи не користувалися за призначенням, тому що не було такої потреби. Тут немає нічого придатного для тривалого перебування людей, повсюди – пліснява», –  каже Юрій.

Найгірше, що аварійний вихід тут дуже вузенький.

Аварійний вихід має близько 20 метрів вдовжину, а вширину тут вміщується лише одна людина. Думаю, ним може вийти людей 20, не більше.

Інше сховище,  на вулиці Садовій,  ще брудніше. Хоча коридори у ньому не такі тісні, але води більше і вона вся з фекаліями. Тут одне із приватних підприємств уже організувало собі підпільні склади, та сміттєзвалище.

Місцева влада інвентаризуватиме ці укриття і проведе у них очищення.

«Зараз, у разі потреби, можна використовувати найпростіші укриття. Такими можуть бути підвальні приміщення чи певні вириті щілини на місцевості», – розповів директор департаменту з питань цивільного захисту львівської ОДА Олексій Титаренко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!