Львів’янам обіцяють вакцину БЦЖ у жовтні. Російську

3679 0
У Львові вже декілька місяців немає вакцини БЦЖ, у якої закінчився термін державної реєстрації. До того щеплення дітям робили російською вакциною. Tvoemisto.tv дізнавалося, коли з’явиться вакцина і де її тепер закуповуватимуть.
Фото: ruslekar.info

Фото: ruslekar.info

«Ми працювали на залишках 2013 року, які зараз закінчилися. Нам були розіслані листи від Міністерства, у яких радили шукати можливості купувати вакцину за кошти місцевого бюджету», - прокоментував  tvoemisto.tv директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

За його словами, левову частку тендерних закупівель наразі не проведено. Вони з різних причин затримувалися міністерством, і тільки зараз розпочалися тендерні процедури. Тож вакцини у Львові можуть з’витися вже у жовтні. Однак, закуповувати їх будуть знову в Росії.

«У російської вакцини проти туберкульозу закінчився термін дії сертифікату про державну реєстрацію. Окрім російської БЦЖ, ніяка інша вакцина від туберкульозу не зареєстрована в Україні. Колись була данська, але вона давала ускладнення і від неї відмовилися на рівні міністерства. Тепер знову ж таки на реєстрації в міністерстві російська вакцина, ніякої іншої не реєструють», - пояснив Богдан Чечотка.

Однак зараз вакцини від туберкульозу немає зовсім, батьки за свої кошти також не можуть її купити, тож дітей з пологового будинку виписують без щеплення.

З іншими вакцинами, за словами  директора департаменту охорони здоров'я, ситуація трохи краща, бо є ще залишки з попереднього року. Наприклад, вакциною проти поліомієліту лікарні забезпечені на 99,6%, пентаксином, вакциною від дифтерії і коклюшу, - до 50%, інфанріксом (від дифтерії) - на 75,8%.

На питання, що ж робити батькам, діти яких не мають щеплення БЦЖ, Богдан Чечотка сказав, що у цій ситуації батьки можуть лише чекати.

«Коли вакцина з’явиться, треба буде зробити механізми довакцинування. Установи наші все фіксують – вони знають скільки таких дітей, якого вони віку, де вони живуть, і як тільки з’явиться в медичній мережі ця вакцина, діти будуть довакциновані», - зазначив Богдан Чечотка. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!