Львів’янам обіцяють вивезти сміття протягом тижня

2382 0
Згоду прийняти львівське сміття дали представники Дрогобича, Червонограда, Борислава, Миколаєва, Самбора.

Сьогодні, 25 січня, на комісії з надзвичайних ситуацій Львівської ОДА визначили п’ять полігонів у області, куди протягом тижня вивезуть усі відходи зі Львова.

«Обласна комісія зобов’язала керівників місцевих органів влади укласти угоди зі Львовом, щоб вивезти нагромаджені обсяги сміття з території міста на полігони Львівської області. Кінцевий термін очищення міста – сім днів», – сказав голова ЛОДА Олег Синютка.

Читайте також: Хробаки,завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу

Також у ЛОДА зазначають, що для вирішення ситуації з вивезенням ТПВ у Львові працюватиме спеціальна комісія, до якої увійдуть представники міської та обласної державної адміністрації. За словами Синютки, засідання комісії відбуватимуть щодня о 07:00, повідомляє zaxid.net.

Міський голова Львова Андрій Садовий піддає сумнівам рішення комісії, що сміття вдасться вивезти протягом семи днів, оскільки кількість переповнених майданчиків є великою.

Сихів, вул. Чукаріна. 25.01. – вивозять сміття (фото: Варта 1)

Під час дискусійної зустрічі «Поводження з відходами у Львові. Що було зроблено? Перспективні плани» Богдан Михалусь, власник фірми, яка віднедавна вивозить сміття з Галицького району Львова, зазначив, що більше третини смітників у Львові зараз (станом на вечір 24-го січня, – ред.) є переповненими.

«Кожен день у нас є проблема: куди вивезти сміття сьогодні. Загалом у Львові є 1237 майданчиків. Щоранку кожен перевізник, я в тому числі, здає звіт: які з них вивезені, а які ні. На сьогодні 424 майданчики – невивезені. Це більше третини. Кількість майданчиків збільшується, коли машини блокують», – зазначив власник «Грінера Україна» у коментарі Tvoemisto.tv.

Надалі, якщо Львівська міськрада не справлятиметься з регулярним вивозом відходів, управління ТПВ можуть передати на рівень держави, пише zik.ua.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!