Львів’янам перерахують вартість газу: доведеться платити більше

9067 5
Вже в березні львів’яни, які споживають газ без лічильника, платитимуть вдвічі більше, аніж до цього, а також отримають в своїх квитанціях додаткову суму для сплати. Їм перерахують вартість газопостачання, яке вони отримували з травня 2015 року до січня 2016 року.
фото: tsn.ua

фото: tsn.ua

Причиною для такого перерахунку вартості газопостачання стала ухвала Вищого адміністративного суду України, якою скасували Постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» від 29 квітня 2015 року № 237. Цією Постановою вдвічі зменшувалися норми споживання газу домогосподарствами без лічильників. Так, домогосподарства, які використовують газові плити і мають централізоване гаряче водопостачання, отримували норму в 3 м2 газу на місяць на одну особу (замість 6 м2). Для тих, хто має газову плиту, але без централізованого опалення, норму знизили до 4,5 м2 (замість 9 м2). Для домогосподарств, які використовують газові плити, водонагрівачі, норматив знизили з 18 до 9 м³ газу на місяць на одну людину.

Як розповіла Tvoemisto.tv фахівець із зв’язків з громадскістю ПАТ «Львівгаз» Оксана Горак, згідно цієї ухвали у Львові відбудеться перерахунок за спожитий , але не оплачений газ для домогосподарств, які не мають лічильників. Перераховуватимуть за газ з травня 2015 до січня 2016 року. Саме сума за цей період і з’явиться в квитанціях львів’ян, які не використовують лічильник. Становитиме вона стільки, скільки за цей час львів’яни і заплатили. Перераховуватимуть газ за тарифом 7,188 за м3.

Однак в ПАТ «Львівгаз» розуміють. що за один раз для багатьох домогосподарств ця сума може бути занадто фінансово-обтяжливою, тому в квитанціях її «розбили» на 9 частин. Відтак львів’яни перераховану суму мають сплатити до 1 грудня 2016 року.

Так виглядатиме квитанція за газ з новою графою. Фото: zaxid.net

Споживачам, які мають пільги або субсидії, необхідно звернутися за роз’ясненнями щодо належної їм компенсації в зв’язку з перерахунком вартості фактично спожитого природного газу, до органів соціального захисту.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
15 Березня, 2016 10:30
666 ... я запропонував Вам , досконаліше розібратися в конкретній ситуації ... Ви брутально відповіли ... не збираюсь займатися вашим вихованням .. це не моя справа ...
15 Березня, 2016 10:22
до 666 Тридцять тисяч вінницьких родин отримають "космічні" рахунки за газ - читайте новини! А також вчіть ту ж матчасть і читайте постанови суду - вони є у відкритому доступі. Якщо не вмієте самі, зверніться до юрисів!
15 Березня, 2016 10:17
666 ... хочу зауважити шановному зауважувачу , що в суді розглядався позов до КМУ ... це по-перше ... а по-друге -- в рішенні суду нема ні слова про перерахунок сплачених споживачами рахунків , що їм виставляли тії облгази , починаючи із травня 2015р.... львівський облгаз діє в цій ситуації , як той вовк із басні І.А. Крилова -- " Волк и ягнёнок" -- " Молчи ! Устал я слушать.. досуг мне разбирать твои вины ,щенок ! ..Ты виноват уж тем , что хочется мне кушать " ... і шановний зауважувачу , те як Ви подали інформацію про ситуацію у Вінниці , свідчить , що ви не володієте інформацію з цього питання ... вчить т.з. "матчастину" ... успіхів ...
15 Березня, 2016 07:53
до 666 Щось ви шановний переплутали! Бо рішення суду вступило в дію і обов'язкове до виконання по усій території країни! І у Вінниці такий перерахунок проводиться також! І так щоб ви знали, уряд приймаючи рішення чи то про ціни чи то про норми львівських "працьовників" облгазпостачу не питає!
14 Березня, 2016 16:13
666 ... ну чому мої земляки із отого облгазпостачу такі тупі , жадні і нетерплячі ? ... а от їхні вінницькі колеги повели себе в цій ситуації як конкретно розумні люди ... вони розмістили свою заяву в ЗМІ , де роз'яснюють вінничанам ситуацію , що склалась із тими "нормами споживання " , і що наразі не зрозуміло , буде чи не буду провадитись перерахунок ... от коли КМУ висловить своє роз'яснення по цій ситуації , тільки тоді ,на конкретно правовій основі , вінницькі постачальники газу діятимуть ... і їх дії будуть юридично обгрунтованими ... а львівським "працьовникам" облгазпостачу -- ГАНЬБА ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!