Політична реклама

Львів'янам покажуть 7 короткометражок найкращих режисерів світу

1209 0
Цими вихідними львів'ян запрошують на перегляд нового авторського кіно - FUTURE SHORTS: ЗИМА 2013. Про це "Твоє місто" повідомили організатори.

Зимовий короткометражний кіноальбом Future Shorts складений з 7-ми фільмів, кращих з кращих в своїй «короткій вазі», від найталановитіших режисерів з усього світу.

На особливу увагу заслуговує лауреат Гран-прі журі кінофестивалю Sundance, кенійський фільм «Пірати» (2010) – неймовірна історія сомалійського піратства від самих сомалійців. Також в колекції Future Shorts – барвиста мультиплікація «Марсель: історія вільного півня» (США, 2012); нагороджена Призом журі кінофестивалю «Вудсток» чорна комедія «Переїзд» (США, 2011) про житлові поневіряння сімейної пари з крокодилом; документальний хоррор «Пекельна літера S» (США, 2012); сюрреалістичний відеокліп «Цукерочка» (Великобританія, 2012); кумедна історія любові птахолюдей «Закохані пташки» (Чехія, 2010) і, нарешті, таємнича історія «Сім'я занепаду» (Швеція, 2009) від номінованого на Оскар режисера Патріка Еклунда.

Future Shorts – провідний міжнародний бренд короткометражного мистецтва, який з 2003 року збирає найобширніший і еклектичний архів оригінальних та титулованих фестивальними нагородами фільмів з усього світу. Чотири рази на рік експерти головного офісу Future Shorts в Лондоні складають сезонну підбірку фільмів. В Україні прокатником програм Future Shorts з 2006 року є компанія Артхаус Трафік. За останніми даними, в глобальній прокатній мережі Future Shorts беруть участь 6 континентів, 90 країн, 285 міст і більше ніж 100 000-а глядацька аудиторія.

Загальний хронометраж зимової колекції: 72 хв.

 

ПРОГРАМА

 

ПІРАТИ/ FISHING WITHOUT NETS

 

Кенія, 2010, 17 хв.

Режисер: Каттер Ходьєрн

драма

  • Гран-прі журі МКФ Sundance

 

Історія сомалійських піратів, розказана з точки зору сомалійців. Фільм-володар Гран-прі журі головного фестивалю незалежного кіно – МКФ Sundance.

 

 

МАРСЕЛЬ: ІСТОРІЯ ВІЛЬНОГО ПІВНЯ/ MARCEL, KING OF TERVUREN

 

США, 2012, 6 хв.

Режисер: Том Шредер

анімація

  • Конкурсна програма МКФ Sundance - 2013
     

Життю півня Марселя загрожували пташиний грип, алкоголь, снодійне і власний син Макс. Навіть осліпнувши на одне око, він залишається королем Тервурена. Грецька трагедія, розіграна бельгійськими півнями. Фільм заявлений у конкурсній програмі кінофестивалю Sundance в 2013 р.

 

ПЕРЕЇЗД/ WE’RE LEAVING

 

США, 2011, 12 хв.

Режисер: Закарі Третц

чорна комедія

 

  • Приз журі на кінофестивалі Вудсток
  • Почесна згадка на кінофестивалі у Філадельфії

 

Расті та Вероніка змушені покинути свій будинок і шукати нове житло для себе та свого домашнього алігатора на ім’я Чоппер. «Переїзд» – це ніжна історія подружньої пари в пошуках свого маленького куточка в цьому байдужому світі.

 

ПЕКЕЛЬНА ЛІТЕРА S/ THE S FROM HELL

 

США, 2010, 9 хв.

Режисер: Родні Ашер

документальний хоррор

 

  • Номінація Британської кіноакадемії (BAFTA) в категорії Кращий короткометражний фільм
  • Нагорода за Кращий короткометражний фільм на МКФ у Тампере (Фінляндія)
     

Короткометражний документальний хоррор про найстрахітливий корпоративний символ в історії – логотип компанії Screen Gems, вигаданий в 1964 році, який увійшов в історію під псевдонімом «пекельна буква S». Фільм складається з інтерв'ю з жертвами, котрі вижили і отримали травму від контакту з лого в ранньому дитинстві під час перегляду телешоу компанії, а також анімованої реконструкції подій та домашнього відео з архівів потерпілих.

 

ЦУКЕРОЧКА/ CANDY GIRL

 

Великобританія, 2012, 3 хв.

Режисер: Люсі Ласкомб

музичне відео

  • Нагорода Short Filmmaking Award кінофестивалю Sundance (США)

 

Сюрреалістична замальовка про маленьку гімнастку, котра під час змагань починає бачити навколишній світ по-іншому. «Цукерочка» досліджує болісний перехід з ідеального світу дитинства в похмурий світ підліткового віку.

 

ЗАКОХАНІ ПТАШКИ/ LOVE BIRDS

Чехія, 2010, 7 хв.

Режисер: Брайан Лай

історія кохання

- Кращий фільм кінофестивалю Прімавера в Сіднеї, Австралія

У фільмі «Закохані пташки» ми побачимо людей, які поводяться, як птахи. Птах-чоловік і пташка-жінка зустрічають одне одного та закохуються. У них з'являється яйце, і все навколо наповнене щастям – але одного разу в їх двері постукає доля, і любов піддасться випробуванням. Смішна історія, що підкреслює схожість життя птахів і людей.

 

СІМ’Я ЗАНЕПАДУ/ SEEDS OF THE FALL

 

Швеція, 2009, 18 хв.

Режисер: Патрік Еклунд

комедійна драма

- Спеціальна згадка журі та Приз глядацьких симпатій на фестивалі короткометражних фільмів у Празі

В житті літньої пари Рольфа і Еви вже давно немає місця пристрасті. Вони дратують і доводять один одного, до того ж Ева починає відчувати сексуальне незадоволення. Одного разу вночі вона безуспішно намагається спокусити Рольфа – і тоді відбувається щось таке, що змінить відносини між ними назавжди.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!