Львів’янам покажуть документальний фільм про УПА

2929 0
У суботу, 18 квітня, о 18:30 годині організатори фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом» запрошують у Шевченківський гай усіх любителів кіно на перегляд документальної стрічки «Хроніка Української Повстанської Армії 1942-1954».

Фільм виготовлено в рамках проекту Документалістика Громадської організації «Українська Галицька Асамблея». Стрічка розповідає про історію Української повстанської армії 1942-1954 років крізь призму свідчень тридцяти чотирьох очевидців та безпосередніх учасників подій (з понад сто опитаних).

Творці фільму пропонують подивитися на український повстанський рух з перспективи «простих людей», без пафосу, містифікацій та пропагандистських кліше. Усні історії відкривають нетрадиційний погляд на природу боротьби УПА, дають змогу відчути атмосферу та дух епохи, зануритися у вир бурхливих подій.

Фото: www.uha.org.ua, www.documentary.org.ua, www.youtube.com,  kinostok.tv

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!