Політична реклама

Львів'янам покажуть роботи Мікеланджело

1360 0
16 січня у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відкриють виставку «Західноєвропейський рисунок XVI–XVIII століття». До експозиції увійшла унікальна колекція оригінальних творів графіки італійських майстрів.

Гордістю виставки стануть «Мідний змій», «Олександр і Кампаспа в майстерні Аппелеса» та «Святий Себастьян» представника венеційської школи Тьєполо, «Ісус Христос зі святими» Тіціана та «Апостол» Мікеланджело. До унікальних експонатів належить рисунок Ван Дейка «Зняття з хреста» та ескіз авторства Франсиско Гойї.

Окрім того, в експозиції представлено рідкісні рисунки італійських майстрів XVII–XVIII століття, здебільшого венеційської школи мистецтв: Джованні П’яцетта, Мікеле Ск’явоне, Антоніо Балестра, Санто Піатті, митців кола Тінторетто та інших.

Ці твори, зазначають організатори, рідко демонструвалися широкому колу глядачів, тож виставкою хочуть по-особливому вшанувати 40-річчя діяльності реставраційної майстерні графіки Нацмузею у Львові.

Зокрема, на виставці можна буде побачити ілюстрації італійських видань XVIII століття роботи П’єтро Антоніо Новеллі. Також на виставці експонуватимуться 34 відреставровані аркуші до книжкового проекту «Життя Святого Філіппо Неррі».

До унікальної групи пам’яток належать рисунки-прирохи, які використовувалися у церковному малярстві XVII–XIX століть та слугували лекалами для виконання фрескових розписів у храмах.

Виставку відкриють 16 січня о 16:00 у приміщенні Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, що на проспекті Свободи, 20.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!