Політична реклама

Львів’янам покажуть шевченківське кіно

1686 0
Львівський палац мистецтв запрошує на шевченківське кіно.

8-12 березня до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудуться безкоштовні покази фільмів про долю Великого Кобзаря.

Про це йдеться на офіційному сайті Львівського палацу мистецтв.

8 березня 17:00 «Тарас Шевченко» (1951 р.)

9 березня 16:30 «Тарас Шевченко. Спадщина»

9 березня 17:30 «Тарас Шевченко. Надії»

9 березня 18:30 «Дві долі»

10 березня 19:00 «Тарас Шевченко» (1926 р.)

11 березня 17:00 «Наймичка»

12 березня 17:00 «Сон»

 

«Тарас Шевченко», 1951 рік. Про життя і творчість Т. Шевченка, якого цар Микола І за гнівні волелюбні твори вислав у далекий прикаспійський форт без права писати і малювати.

«Тарас Шевченко. Спадщина», 1994 рік. Про долю спадщини великого поета, яку зібрали і зберегли його друзі і яка зараз зберігається у Державному музеї Т.Г.Шевченка.

«Тарас Шевченко. Надії», 1995 рік. Доля не жаліла для нього випробувань і мук. Ганебнішої кари, без права писати і малювати, ніж роки заслання до окремого Оренбурзького корпусу солдатом, не можна й вигадати.

«Дві долі», 2007 рік. Фільм розповідає про те, як Шевченко створив цілий пласт культури на Мангишлаку, живучи, за його словами, «жизнью публичною, сиречь в казармах муштруясь ежедневно...».

 «Тарас Шевченко», 1926 рік. Перший український біографічний фільм про Т.Г.Шевченка. На момент створення картина була однією з найкоштовніших постановок: уперше для підготовки до зйомок фільму були залучені спеціалісти з історії, етнографії, літературознавства.

«Наймичка», 1963 рік. Музичний фільм за мотивами опери Михайла Вериківського, в основі сюжету якої – однойменна поема Т.Г.Шевченка.

«Сон», 1964 рік. У фільмі показано першу половину життя Т.Г.Шевченка – кріпацтво, викуп з неволі, навчання в Академії мистецтв у Петербурзі, поїздка в Україну і арешт. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!