У Львові покажуть сучасні польські кінострічки. Де переглянути?

2297 0
9-18 жовтня Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові проводить 4-й Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком»/ Перегляд є продовженням чудово сприйнятого публікою проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа, – інформують у прес-службі ЛМР.
фото: filmlwow.eu

фото: filmlwow.eu

Головною метою Перегляду є промоція польського кіномистецтва та забезпечення умов для ближчого контакту з польським кінематографом, що, поза сумнівом, є цікавою відповіддю на потреби, очікування та пошуки шанувальника польського кіно. Ще однією важливою метою є піднесення, особливо в молодого покоління, загального рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми західного сусіда України.

Місця проведення:

· Кінопалац, вул. Театральна, 22;

· Кінопалац Копернік, вул. Коперника, 9;

· Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11;

· Львівський національний університет ім. І. Франка, вул. Університетська, 1;

· Інститут дослідження бібліотечних мистецьких ресурсів, вул. Бібліотечна, 2;

· Tеатр ім. М. Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1 (камерний зал).

Гості 4-го Перегляду – це актори, режисери та сценаристи фільмів, демонстрованих в рамках Перегляду. Зустрічі з ними відбуватимуться безпосередньо перед сеансами в кінозалах, а також в інших місцях, які стануть частиною арт-простору Перегляду.

Читайте також: Львів’ян запрошують на перегляд сучасного польського кіно. Програма

4-й Перегляд супроводжує ряд культурних подій, пов’язаних, насамперед, з тематикою кіно. Окрім цього, заплановано проведення інших заходів, які в цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру.

Ціна квитка у кіно становить 20 грн. Саме вона є одним з факторів, який значною мірою підвищує зацікавлення некомерційним проектом, яким є Перегляд. Культурні події високої якості і класу самі притягують увагу глядачів, що підтверджують вже не тільки приклади багатьох закордонних кінофестивалів, але і три великі успішно закінчені етапи Перегляду, – розповідають організатори.

Під час Перегляду буде відбуватися збір коштів для онкохворих дітей, якими опікується львівський фонд «Даймо надію».

Цьогоріч буде представлено понад 20 фільмів, у тому числі такі продукції, як: «Хімія» – зворушлива історія кохання до останнього – фільм відкриття Перегляду; «Боги» – драми та успіхи польських кардіохірургів на шляху до першої успішної трансплантації серця; «Body/Тіло» – польський кандидат на Оскара, нагороджений Срібним ведмедем на МФФ в Берліні; «Місто 44» – військова драма про Варшавське повстання; «Carte Blanche» – унікальна історія вчителя; звабливий детектив «Зерно правди» та «Реверс» – чорно-біла комедія про силу жіночої натури, а також інші.

Читайте також: 5 ресурсів, які допоможуть легко та швидко вивчити польську

Також у рамках заходу передбачено кілька цікавих тематичних івентів:

«Ніч в кіно» – це нічні кіномарафони, які проходитимуть у дві суботи поспіль: 10 та 17 жовтня глядачі зможуть на сеансах о 23.00 год. переглянути по два фільми.

«Лекція історії в кіно» – блок, адресований до учнів середніх шкіл та ВНЗ Львова, в рамках якого будуть представлені фільми, тематика яких торкається історичних та суспільних аспектів життя Польщі. Проводиться спільно з працівниками варшавського відділу Інституту національної пам’яті.

«Львівська Театротека – Рік Польського Театру в кіно» – розділ підготовлено в рамках проголошення в Польщі Року Театру – представлять екранізацію спектаклів молодих польських митців – кожен в добірному складі.

Гості 4 Перегляду – Войцех Пшоняк («Carte Blanche», монодрама «Belfer»), Бартош Прокоповіч («Хімія» – режисер), Катажина Сарновска («Хімія» – сценарист), Аґнєшка Жулєвска («Хімія» – акторка головної ролі).

Додаткова інформація: Анджей Леуш, тел.: +38 099 194 49 93, e-mail: [email protected], www.filmlwow.eu.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!