Львів’янам покажуть унікальні вистави театрів Києва та Франківська

1982 0
10-11 березня у Першому українському театрі для дітей та юнацтва покажуть унікальні вистави «Сталкери» та «Слава героям».
фото: procherk.info

фото: procherk.info

Обидві роботи створені у співпраці між колективами кількох театрів, що є популярним для Європи та поки рідкісним для України явищем. До створення вистав у такому сучасному форматі долучилась актриса, телеведуча та громадська діячка Ірма Вітовська. 

Над «Сталкерами» працювали представники Театру «Золоті ворота» та Київського академічного Молодого театру. Вистава «Слава героям» – це копродукція між двома містами: Києвом та Івано-Франківськом.

Культурний проект «Слава героям» був присвячений до Дня Соборності (київська прем’єра відбулась 22 січня 2016 року). В основі сюжету драми «Слава героям» лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої вітчизняної війни, – яких доля зводить в одній лікарняній палаті. Відбувається зіткнення двох світів: зіткнення життєвих переконань, досвідів, стереотипів.

 «У Другій світовій війні для українців не було поставлено крапки. Я не кажу, що ми поставимо цю крапку нашою виставою, але, принаймні, ми дамо можливість сторонам зрозуміти одне одного», – зазначає продюсер Ірма Вітовська.

Вистава «Сталкери» зачіпає тему наслідків чорнобильської катастрофи, побуту в зоні відчуження. У цій постановці майже нема меж між реальністю та міфами, між гумором і правдою життя. Це позачасова історія сільських чорнобильських «сталкерів»: чудернацької баби Прісі, хворобливої матері і придуркуватого сина. Головну роль у виставі зіграла Ірма Вітовська.

Квитки можна придбати он-лайн на kasa.in.ua або в касах Першого українського театру для дітей та юнацтва.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!