Львів’янам покажуть, як начитувати книги для незрячих

1951 0
Незрячі львів’яни разом зі шведами проводитимуть у Львові та інших українських містах майстер-класи з начитування літератури і створення першої української дейзі-бібліотеки
Фото: nemovlia.net

Фото: nemovlia.net

У рамках проекту Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» та академії «Svefi», з 21 до 29 жовтня триватимуть науково-практичні семінари і майстер-класи для бібліотекарів Львова, Мукачевого, Хуста, Рівного, Херсона та інших міст. Мета проекту – розробити і укомплектувати першу українську дейзі-бібліотеку, чисельністю 2000 книг, у спеціальному форматі, який має зручну навігацію і є доступним як для зрячих, так і для незрячих користувачів, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Четверо львів’ян разом з двома шведами під час туру містами України поширюватимуть інформацію про дейзі-бібліотеку, навчатимуть слухачів семінару методиці начитування і виготовлення книг у форматі дейзі. Волонтерів також знайомитимуть з технічним обладнанням і правилами створення книг у форматі дейзі. Їм також передадуть необхідне для цього програмне забезпечення, покажуть робоче місце незрячого читача в публічній бібліотеці.

Відвідати майстер-класи зможуть усі охочі, дату та місце проведення наразі уточнюють.

Довідка. Формат дейзі має функцію навігації аудійованою книжкою: повністю незряча людина спроможна за лічені секунди віднайти будь-який потрібний їй розділ, параграф, сторінку тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!