Політична реклама

Львів'янам порадили, як уберегтися від грабіжників

1514 0
Улюблені місця грабіжників під час вуличних пограбувань – на вулиці, при вході в приміщення і в під’їзді. Інколи таке трапляється в ліфтах, біля магазинів, барів.

Щоб не стати жертвою грабіжника  в подібних місцях львів’янам радять бути особливо уважними.

Грабують найчастіше з 20.30 до 22.30. В цей період трапляється близько 25 відсотків всіх пограбувань. Другий пік – з 13 до 15 –  приблизно 20 відсотків. І третій пік – з 16 до 17 – близько 10 відсотків.

Відтак, у цей період часу, треба особливо обережними. Це стосується як вуличних пограбувань, так і всіх інших.

Після золота, мобільних телефонів та сумочок крадуть гроші. Іноді їх грабують разом з гаманцями, документами та кредитними картками. При цьому, варто відзначити, що жертвами переважно стають жінки.

Відтак правоохоронці радять, як найефективніше можна розпізнати грабіжника та вберегтися від нього. У 90 відсотках випадків грабіжники – чоловіки. Основний віковий діапазон – від  19 до 44 років, таких близько 70 відсотків грабіжників. Ще одна характеристика – з різноманітними узалежненнями – алкоголь, наркотики.

Грабіжники часто діють групами у складі двох – трьох осіб. Дуже часто пограбування відбуваються із застосуванням фізичного насильства або з погрозою його застосування. Також радять не носити відкрито прикраси в малолюдних місцях в період з 20.30 до 22.30 та з 13 до 15 години.

Старайтесь в темну пору доби не ходити одні. А, якщо все-таки така необхідність є, то для вечірніх прогулянок обирайте людні місця і гуляйте в компанії.

Якщо ви таки стали жертвою грабежу, то – негайно звертайтесь до працівників міліції або набирайте 102 за номером телефону, - порадили в міліції.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!