Політична реклама

Львів'янам повідомляють про зміни в зарахуванні пенсії

1561 0
З 1 липня цього року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії» (№ 231-VII). Таким чином, урегульовано низку питань пенсійного забезпечення.

Йдеться про зарахування до страхового стажу часу перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами; про виплату пенсії по втраті годувальника дітям, які досягли 18-річного віку, в період перерви у навчанні; про зміну механізму перерахунку пенсій з 1 березня кожного року; про оптимізацію зарплати для обчислення пенсії шляхом першочергового виключення періодів отримання допомоги по безробіттю; про удосконалення механізму визначення середньомісячного коефіцієнта зарплати особи у разі, коли є неповні місяці страхового стажу, - інформує прес-служба ЛМР.

З липня 2013 року особи, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами й отримують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, будуть застрахованими особами, відтак ця відпустка зараховуватиметься до страхового стажу при призначенні пенсії, – повідомила перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова Марія Турко.

Відтепер діти (якщо вони навчаються за денною формою навчання) матимуть можливість отримувати пенсію у зв’язку з втратою годувальника в періоди перерви в навчанні, але за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців.

Заробітна плата, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, буде підвищуватися на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком. Кожному пенсіонерові гарантується підвищення заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, на коефіцієнт не менше зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік, – зауважила Марія Турко. –

Законом 231-УІІ пенсіонеру надано можливість під час визначення зарплати для обчислення пенсії з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, в першу чергу виключити періоди одержання допомоги по безробіттю (за ці періоди враховується мінімальна зарплата) незалежно від їх періодичності.

Також удосконалено механізм визначення середньомісячного коефіцієнта зарплати особи у разі, коли є неповні місяці страхового стажу (місяці, в яких заробіток менше мінімальної заробітної плати). Це дасть можливість збільшити розмір пенсії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!