Львів'янам пояснили, чому на Різдво були проблеми із вивезенням сміття

1547 1
Упродовж різдвяних вихідних, 6-9 січня, у місті не тільки майже не їздив громадський транспорт, а й залишалися переповненими сміттєві баки. У соцмережах львів’яни скаржилися на неналежну роботу комунальників і публікували фотографії. У міськраді ситуацію пояснили кількома причинами.
фото: explorer.lviv.ua

фото: explorer.lviv.ua

Затримки у вивезенні сміття відбулися через заметені дороги та вихідні на полігонах на свята. Також перевізники повідомляють про блокування машин. Так прокоментував проблему Сергій Бабак, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Він вибачився перед львів’янами та пообіцяв: «Зараз перевізники збільшують вивезення і найближчими днями ми цю проблему владнаємо».

Читайте також: Львів’янам на замітку: як правильно сортувати сміття

Нагадаємо, у місті стартує розробка стратегії поводження з твердими побутовими відходами на 2017-2022 роки. За п’ять років у місті мають намір зменшити кількість відходів на 30%. «Львів має намір приєднатись  до спільноти  європейських міст, які задекларували рух у напрямі Zero Waste.  «Це не означає, що відходи будуть скорочені до нуля – тут йдеться про максимально ефективне їхнє використання», - пояснив Андрій Москаленко, заступник міського голови.

Додамо, що неодноразово проблема із сміттям у Львові  обговорювалась під час дискусійної платформи «Твоє місто Львів», зокрема під час останньої розмови на тему «Оновлена стратегія поводження з відходами у Львові: виклики та перспективи» еко-активісти розкритикували програму поводження з  твердими побутовими відходами у Львові та запропонували ідеї, як можна її покращити.

Опублікувала Людмила Рубцова

13 Січня, 2017 09:25
axab Правильний підхід до утилізації твердих побутових відходів втілено в селі Зачепилівка Новосанжарського району на Полтавщині за сприяння проекту DESPRO
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=pAN499BU4XM
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!