Львів’янам пояснили, чому подаватимуть гарячу воду за графіком

2595 0
Сьогодні виконавчий комітет затвердив рішення «Про погодження режиму надання послуги з гарячого водопостачання».

Від сьогодні, 2-го червня, і до початку опалювального сезону 2017-2018 років режим надання споживачам послуг з гарячого водопостачання від об’єктів теплозабезпечення ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» – з 05:00 до 23:00.

Як зазначають у прес-службі Львівської міської ради, цей проект рішення зумовлений тим, що на сьогодні теплопостачальні підприємства опинилися у складній фінансовій ситуації. «З одного боку держава боргує підприємства відшкодування з лютого місяця пільг і субсидій у сумі 250 млн грн. Це по двох підприємствах. Натомість, з другого боку, застосовує негайний юридичний і адміністративний примус для стягнення заборгованості за спожитий природний газ та нараховує санкції за несвоєчасну сплату. Зараз також спостерігається зростання показника збитковості надання даної послуги по Львову, зокрема через падіння кількості споживачів. За останній рік по двох підприємствах на 29% зменшилась кількість споживачів. Практично 40% споживачів не споживають води взагалі, а приблизно 50% споживає в місяць до 1 м³. Це свідчить про високі понаднормативні втрати підприємств», – розповів Олександр Одинець, начальник управління інженерного господарства ЛМР.

Читайте також: Коли у Львові відновлять подачу гарячої води. Розклад

За словами Сергія Бабака, заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, державні органи влади затягують прийняття законодавчих актів, які регулюють розподіл нарахувань у будинках, де є загальнобудинковий облік і квартирний.

«Законодавство має регулювати ситуацію, коли на будинку є загальнобудинковий лічильник і є квартирні лічильники. Прийняття законодавства, яке би регулювали цю ситуацію, затягується. Натомість ми маємо 51% різниці між показами загальнобудинкового лічильника і сумою усі квартирних. Це свідчить, що люди послугу отримують, а не оплачують, хитрять, ставлять магніти. А підприємства зазнають збитків», – додав він.

Нагадаємо, у п’ятницю, 2-го червня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив обмеження подачі гарячої води до 18 годин на добу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!